Meer informatie bel
088 070 8000

EuroParcs
Ligging Resort Poort van Amsterdam
Resort Poort van Amsterdam

Beleef puur Hollandse vergezichten

De ligging van EuroParcs Resort Poort van Amsterdam. Het waren dit soort uitzichten die de oude meesters in de Gouden Eeuw inspireerden tot hun wereldberoemde landschappen.

Het kabbelende water van de Zuiderzee aan de voeten met een oneindige blik over het wateroppervlak, slechts even onderbroken door de contouren van het eiland Marken. Op Resort Poort van Amsterdam is het alsof de tijd heeft stilgestaan… het is bijna alsof de voetstappen van onze voorouders nog zichtbaar zijn. Een gevoel van thuiskomen… niet alleen vanaf het gras nabij de recreatiewoningen, maar ook op de steiger van de jachthaven of op het terras van het café-restaurant.

Tegelijkertijd roepen die puur Hollandse vergezichten over het water, thans Markermeer geheten, een ultiem gevoel van vrijheid op. Een vakantiegevoel ook met een avontuurlijke tinteling erbij. En avontuur, daarvoor leent Noord-Holland zich bij uitstek. Geen provincie biedt zoveel diversiteit in cultuur en historie als Noord-Holland. Op Marken en in Volendam, beide op nog geen tien minuten rijden, vind je zelfs nog mensen in klederdracht en worden regelmatig markten met oud-Hollandse ambachten gehouden. Amsterdam, dat geen toelichting behoeft, ligt op nog geen kwartier rijden. Ook de Zuiderzeesteden Monnickendam, Edam-Volendam en Hoorn liggen op korte afstand met elk hun eigen bijzondere architectuur en dynamiek. Daarnaast ben je ook binnen driekwartier in Enkhuizen en Medemblik. Al deze plaatsen bruisen jaarrond van de culturele activiteiten. Of het nu om concerten gaat of maritieme activiteiten als een show van oud-Hollandse zeilschepen: je beleeft het in Noord-Holland en Uitdam is daarvoor de perfecte uitvalsbasis.

Plattegrond van Resort Poort van Amsterdam