Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Een prachtig chalet op Landgoed Ruighenrode

16 april 2020

Ervaring Europarcs van Mieke en Kees Hagenaars

Het begon allemaal op 5 oktober 2008 in de Brabanthallen in Den Bosch. We waren al twee jaar op zoek naar een recreatiewoning in een ander deel van het land en dachten dat we aardig wisten wat we wilden. In ieder geval geen chalet en zeker niet van hout want dat kost teveel onderhoud. Tijdens de recreatiebeurs hadden we al een aantal aanbieders van vakantiewoningen bezocht toen we bij de stand van Europarcs kwamen. Er waren diverse chalets opgebouwd en natuurlijk wilden we best even kijken. Tja het zag er mooi uit, maar een chalet, nee dat wilden we niet. Toen we verder liepen zagen we een soort Oostenrijks chalet, n.b. van hout. Ik zei nog tegen Mieke dat we daar in ieder geval niet in hoefden te kijken. Al dat onderhoud, daar hadden we geen zin in. Toen we voorbij gelopen waren en ons nog eens omdraaiden, kregen we allebei de kriebels. Tjeetje dat is toch wel een heel mooi vakantiehuis.

Stel je voor dat dat in het bos zou staan. We gingen uiteindelijk toch maar even naar binnen en stonden versteld. Het was helemaal in Afrikaanse stijl ingericht en dat hout tja dat maakte het nu juist zo sfeervol. Johan Hendriks en Henri Struyk waren bereid ons er iets over te vertellen en zo kwam van het een, het ander. Uiteindelijk tekenden we een koopovereenkomst voor het Afrikaanse chalet onder voorbehoud van financiering. Wat zou dat voor gevolgen gaan hebben?

Europarcs beschikte over verschillende parken maar omdat we eigenlijk op de Veluwe wilden zitten, kwam Lochem het meest in aanmerking. We kenden het park niet en we kenden de omgeving niet. Johan bood ons daarom aan om maar eens een weekendje te komen logeren. Nu hadden we dat meer gehoord. Als je dan geen huis kocht, mocht je alsnog het weekend betalen. Zo niet bij Europarcs. Het werd een fantastisch weekend waarbij we gelegenheid genoeg hadden om het park en de omgeving te verkennen. Dat klikte meteen. Ruighenrode
is een prachtig groen park met een leuk restaurant, een zwemvijver met daarbij een terras, tennisbanen en een overdekt zwembad vlakbij. Daarnaast werden we verrast door de prachtige omgeving. De Graafschap, wat is het daar mooi, met zijn coulisselandschap, zijn kastelen en landgoederen, zijn vriendelijke dorpjes, zijn gastvrije bewoners en Deventer en Zutphen vlakbij. Wie wil daar niet zitten.

Europarcs een prachtig familiebedrijf met geweldige mensen die staan voor hun zaak en dag in dag uit, keihard werken om je dat te geven waar je naar op zoek bent. Een gastvrije plek waar je welkom bent, waar ze je helpen als je ze nodig hebt , waar je het echte vakantiegevoel kunt
beleven, kortom een tweede thuis.

Europarcs beschikte over verschillende parken maar omdat we eigenlijk op de Veluwe wilden zitten, kwam Lochem het meest in aanmerking.

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder