Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Hommelheide is gezellig en levert ook nog eens geld op

16 april 2020

Ervaring Europarcs van Willem en Annerie Groen

Ze verwoorden het op televisie bij Business Class van Harry Mens en in hun eigen omgeving. Willem (60) en Annerie Groen (55) zijn tevreden over hun besluit te investeren in twee vakwerkwoningen op Landgoed Hommelheide in Susteren. ,,De rendementen zijn beter dan wanneer je belegt in aandelen of het op een spaarrekening zet. En ook over de service hebben we niets te klagen. Ik weet nog dat we een keer op vrijdag laat aankwamen, maar dat iemand van de receptie speciaal op ons had gewacht om de sleutel te overhandigen.”

Het Hoornse echtpaar heeft op Hommelheide gekozen voor een mix tussen pure marktwerking en zekerheid. ,,Eén woning is met gegarandeerde huuropbrengst, één hebben we verhuurd op basis van het prognoserendement. We verhuren de twee vakwerkwoningen nu ongeveer een jaar  en het rendement ligt gemiddeld tussen de vijf en zes procent. Dat wil zeggen: Netto! Dat is meer dan wat je bij de bank krijgt en ook ten opzichte van beleggen op de beurs zijn het goede cijfers. Zeker gezien het feit dat je winst gedeeltelijk vast staat. Gunstig is ook dat de btw aftrekbaar is en de inkomsten onder de gunstige belastingbox 3 vallen. En dan is er nog het persoonlijk contact. Ga eens in gesprek met zo’n bankemployee die continu zijn of haar gezicht in de plooi houdt of met de familie Vos. Dan weten wij het wel. Met Wim senior en Wim junior kun je lachen en ze hebben nog verstand van zaken ook.”
Willem en Annerie gebruiken de woningen af en toe voor eigen gebruik. ,,Omdat het grote huizen zijn, waar tot twaalf personen in kunnen, is Landgoed Hommelheide voor ons een ideaal familie-uitje. Vorig jaar zijn we er met onze drie kinderen en hun partners heen gegaan.” Dit jaar gaat het Hoornse stel met de broer van Annerie en ‘aanhang’ naar Hommelheide. ,,De omgeving is simpelweg prachtig. Je zit zo in de Zuid-Limburgse heuvels en in historische steden als Aken en Maastricht. Maar het park zelf heeft ook veel faciliteiten, waaronder een wellnesscenter met zwembad. Ideaal voor straks als onze kleindochter wat groter is geworden! Verder denk ik dat veel mensen het ook prettig vinden dat er een golfbaan direct aan het park grenst.”

Daarnaast ervaren ze de sfeer op het park als ‘gezellig en gemoedelijk’. ,,Ik weet nog toen het Nederlands elftal speelde het café helemaal vol zat”, vertelt Willem. ,,En voetbal, dat ligt aan mij hart. Ik heb zelf op redelijk niveau gespeeld en datzelfde geldt voor mijn zoons. Stefan en Niels hebben alle twee in de zaal in de Nederlandse Districts Jeugdteams gespeeld.”
Inmiddels kijken Willem en Annerie ook met interesse naar de ontwikkelingen op Villapark De Rijp in hun eigen Noord-Holland. ,,Dat wordt echt heel mooi en wordt dus ook steeds aantrekkelijker om in te investeren. Ook de combinatie verhuur en eigen gebruik zal veel mensen aanspreken gezien de prachtige waterrijke omgeving, al speelt dat voor ons minder. Wij wonen in Hoorn aan het water, waar ook onze boot ligt en dan is de behoefte aan een waterrijke vakantie niet zo groot.”

Eén woning is met gegarandeerde huuropbrengst, één hebben we verhuurd op basis van het prognoserendement. We verhuren de twee vakwerkwoningen nu ongeveer een jaar  en het rendement ligt gemiddeld tussen de vijf en zes procent.

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder