Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

‘EuroParcs is er ook voor je als er een probleem is’

16 april 2020

,,Je weet pas echt wat je aan een zakelijke relatie hebt als er zich een probleem voordoet.” Veelzeggende woorden van Richard Koster en zijn vrouw Jacoba. ,,En dat probleem kwam deze maand, juli 2018, naar boven. Op Resort Ameland waar we kwamen voor onze duinlodge. Daar ontbraken onder meer de gordijnen waardoor we noodgedwongen de nacht in een hotel moesten doorbrengen. Maar dankzij Frits van der Vorst en Johan Hendriks van EuroParcs werden al onze zorgen binnen 24 uur weg geboetseerd. Met excuses en een goede nazorg in de vorm van een telefoontje of we nu wel echt tevreden waren, keken we een paar dagen later heel anders terug op de dagen op het Waddeneiland. Het katterige gevoel was verdwenen, dit was het EuroParcs dat we kennen.”

Het stel uit Nieuw-Vennep doelt daarmee op het familiaire karakter van het bedrijf. ,,Korte communicatielijnen, erg betrokken bij hun investeerders en gasten en ook sociaal actief. Daarmee bedoelen we mee dat EuroParcs meer biedt dan alleen je geld investeren op een gunstige wijze. Ze organiseren ook allerlei leuke activiteiten waar de directie zelf bij aanwezig is. Zo waren we kort geleden nog bij een feest op Resort Zuiderzee en dan leer je de directieleden Wim Vos senior, Wim Vos junior en Wouter Vos en de medewerkers op een meer persoonlijke wijze kennen. Dat een bedrijf zich zo open stelt, dat zie je niet vaak en dat stellen we erg op prijs.”

Investeren in recreatiesector is fun
De 61-jarige Richard Koster, die zijn sporen in de accountancy verdiend heeft, vindt ondernemen in het recreatief onroerend goed vooral fun. ,,In het begin deden we het puur om ons pensioen veilig te stellen aangezien we niet geloven in beleggen en banksparen te weinig oplevert. Maar we hebben er langzamerhand steeds meer plezier in gekregen, omdat er nogmaals ook een sociale exponent aan vastzit. We leren steeds meer leuke en interessante mensen kennen, daarmee bedoel ik ook andere investeerders.”

De Kosters hebben overigens niet alleen bij EuroParcs maar ook bij andere partijen in de recreatiesector geïnvesteerd. ,,In totaal hebben we zeven chalets in eigendom, waarvan zes met gegarandeerd rendement. Dat houdt in dat we elke maand een vast bedrag op onze rekening gestort krijgen. Dat maakt de recreatiesector zo interessant: de markt groeit, de rendementen zijn interessant en het risico is laag. Bovendien heb je er geen kopzorgen om: Je wordt volledig ontzorgd met de verhuur, reiniging en klein onderhoud van je bezit. Tel hierbij op dat we ook nog van elke woning zelf twee weken in het jaar zelf gebruik mogen maken, zodat je ook nog eens veertien weken gratis vakantie hebt in het jaar. Wat wil je als vroeggepensioneerde nog meer?”

Second Home Beurs
Het gezin uit Nieuw-Vennep maakte in 2015 tijdens de voorjaarseditie van de Second Home Beurs in Utrecht kennis met EuroParcs. ,,We kwamen in contact met Johan Hendriks, een geweldige vent. Hij is bekwaam, sympathiek en echt betrokken. We kochten op de beurs direct een Pavillon Mystique tegen een scherpe prijs voor een mooi rendementspercentage. Het chalet zou geplaatst worden op Resort De Biesbosch in Dordrecht. Eenmaal op het resort liet Johan weten dat er een showroommodel stond van het type Velthorst. Dat is een groter model dan de Mystique, maar we mochten het kosteloos omruilen. Dat hebben we gedaan en we zijn er Johan nog steeds dankbaar voor.”

Waterbeleving
In de jaren daarna volgden de Kosters meer en meer de visie van EuroParcs om waterbeleving in combinatie met comfort nog centraler te zetten. ,,In het najaar van 2017, wederom op de Second Home Beurs, besloten we de Velthorst in te ruilen voor een vierpersoons waterlodge. Dat is een drijvende recreatiewoning . Meer waterbeleving kun je niet bieden! Wij moesten geld bijleggen om de waterlodge te kopen uiteraard, maar de uitstraling, de luxueuze inrichting en het uitstekende rendement maken dat we zeker weten dat we de investering gaan terugverdienen. Datzelfde geldt voor de vierpersoons duinlodge op Resort Ameland die we dit voorjaar, wederom op de beurs in Urecht, hebben gekocht. De Waddeneilanden zijn het Amsterdam van de vakantiesector, de beleving in en aan het water is fantastisch. De duinlodge sluit met het luchtige en tegelijkertijd luxueuze karakter prima bij de omgeving aan.”

Win-win-winsituatie
Volgens de Kosters is er sprak van een win-win-winsituatie. ,,Voor ons, voor EuroParcs en voor de vakantievierende gezinnen. EuroParcs realiseert gewoon mooie dingen, prachtige resorts, op mooie locaties. Zelf vinden we belangrijk dat alle resorts over veel faciliteiten en voorzieningen beschikken. Denk aan een restaurant, een zwembad en speelmogelijkheden voor de kinderen. We hebben ook een chalet in Egmond en daar zijn zulke faciliteiten niet. Het resultaat is een doodse sfeer en dat leidt onvermijdelijk ook tot lagere bezettingscijfers van de vakantiewoningen. EuroParcs daarentegen investeert volop in zijn resorts met veel beleving als resultaat.”

 

,,Zelf vinden we belangrijk dat alle resorts over veel faciliteiten en voorzieningen beschikken. Denk aan een restaurant, een zwembad en speelmogelijkheden voor de kinderen.”

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder
De kop van dit artikel zegt eigenlijk alles.
Lees verder
De uitstekende rendementen. De professionaliteit. De korte communicatielijnen. Het grote gemak door de dienstverlening die het bedrijf levert.
Lees verder