Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

‘Het vertrouwen in EuroParcs is terecht gebleken’

16 april 2020

Hij wist eigenlijk al wat voor ‘vlees hij in de kuip’ had, want Robert Rikkert kent de familie Vos, de eigenaren van EuroParcs, al geruime tijd van de paardensport. ,,En dat vertrouwen is geenszins beschaamd”, verklaart de 52-inwoner van Enter die sinds de winter van 2017 eigenaar is van een Pavillon Noir de Luxe op EuroParcs Resort Veluwemeer bij Nunspeet.

De vakantiewoning moet nog opgeleverd worden, maar de ondernemer wiens bedrijf gespecialiseerd is in het stukadoren, spacken en het plaatsen van binnenwanden in panden heeft ook daar het volste vertrouwen in dat dit helemaal goed komt. ,,De familie Vos is zeer ervaren in de recreatiebranche en hebben al decennia ervaring in het ontwikkelen en beheren van vakantieparken. EuroParcs hecht aan waarden en normen die ik ook belangrijk vind, maar het is tegelijkertijd een heel modern bedrijf. Ze passen nieuwe inzichten toe op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid en architectuur. Daar is mijn vakantiewoning een voorbeeld van: veel lichtval door de grote ramen, maar tegelijkertijd een luxueuze inrichting die in alles warmte uitstraalt.”

De zaak was dan ook snel beklonken, zo laat hij weten. ,,Een belletje, een bezichtiging, dat was het wel zo ongeveer. Meer is ook niet nodig als je elkaar vertrouwt. Ik heb ook een prachtige plek op het resort, aan het water bij de jachthaven.” Nu heeft EuroParcs wel meer resorts die prachtige vergezichten over ‘groot water’ biedt. ,,Maar Nunspeet ligt op een uurtje afstand van mijn woning, dat is nog net te doen. Ik ben er ook niet altijd, verblijf vaak ook langere tijd in het buitenland. Ik heb dan geen zin ook nog binnen Nederland veel te moeten reizen.”

De aankoop is overigens primair gericht op rendement. ,,Dit is mijn eerste aankoop in recreatief onroerend goed. Ik verwacht er meer van dan banksparen of beleggen op de beurs, maar dat is in deze tijd ook makkelijk om te zeggen. De bancaire rente is zo laag dat sparen bijna niets meer oplevert en de beurs biedt momenteel weinig stabiliteit. Er zijn mij te veel koersschommelingen. Bovendien groeit het aantal toeristen dat naar Nederland komt. Onderzoek laat zien dat ze het liefst aan het water verblijven, dus dan zit ik met Resort Veluwemeer wel goed. ”

,,Een belletje, een bezichtiging, dat was het wel zo ongeveer. Meer is ook niet nodig als je elkaar vertrouwt.”

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder