Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

‘Recreatiemarkt lijkt mij een goede pensioenvoorziening’

16 april 2020

Hij had al enige tijd in het hoofd dat het kopen van een vakantiewoning een goede oudedagsvoorziening zou kunnen zijn en had ook al enkele vakantieparken bezocht. Kees Zuidbroek kocht echter uiteindelijk in juni 2015 een vakantiewoning op het moment dat hij het zelf niet verwachtte: tijdens een uitje met zijn vrouw in Noord-Holland. ,,Bij toeval fietsten we langs Resort Poort van Amsterdam bij Uitdam”, vertelt de vijftiger uit het Zuid-Hollandse Stolwijk. ,,Drie uur later waren we eigenaar van een vakantiewoning.”

Dat had alles te doen met het vertrouwen dat het resort specifiek maar ook EuroParcs als geheel inboezemde. ,,Aankoopadviseur Johan Hendriks kan daarbij niet onbenoemd blijven”, vertelt Zuidbroek. ,,Hij gaf het laatste zetje, nam de twijfel weg die ik in de maanden daarvoor toch nog had.” EuroParcs heeft zijn vertrouwen geenszins beschaamd, want inmiddels is het stel eigenaar van een tweede vakantiewoning, een Pavillon Noir voor zes personen, op Resort Poort van Zeeland nabij Hellevoetsluis. ,,Het zijn twee totaal verschillende vakantiewoningen”, vertelt de man die eigenaar is van het bedrijf Kabeladvies Zuidbroek en in die hoedanigheid gemeenten adviseert over infrastructurele projecten. ,,Ik heb op Resort Poort van Amsterdam een stenen vakantiewoning in historische stijl gekocht. Het is een type De Munt, een vakantiewoning in het topsegment, zowel qua uitstraling als inrichting. Het Pavillon Noir is gloednieuw, maar wel een chalet. Toch heb ik van beide vakantiewoningen grote verwachtingen, omdat ze in het westen van het land aan het water liggen. Daar is ook buiten Nederland vraag naar en dat blijkt ook, want beide woningen renderen. Niet alleen dankzij toeristen, maar ook door zakenmensen die in de regio Amsterdam dan wel Rotterdam een overnachting in een rustige omgeving zoeken.”

Over EuroParcs uit Zuidbroek niets dan lof. ,,Afspraak bij dit bedrijf is afspraak en daar hou ik van. Als er al iets is pleeg ik een telefoontje en dan is het opgelost. Dat is ook een belangrijke reden dat ik voor recreatief onroerend goed in het algemeen en EuroParcs in het bijzonder heb gekozen: Ik heb er eigenlijk geen omkijken naar. Dat is wel anders als je een gewoon huis als investering koopt. Je kunt te maken krijgen met vervelende huurders en je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning en de tuin.”

Zuidbroek heeft bij beide vakantiewoningen gekozen voor gegarandeerd rendement. ,,Ik doe het voor mijn pensioen, dus ik scherm het risico zoveel mogelijk af. En EuroParcs komt keurig de overeenkomst na: Ik krijg elke maand een mooi bedrag op mijn rekening gestort.”

,,Ik doe het voor mijn pensioen, dus ik scherm het risico zoveel mogelijk af. Ik krijg elke maand een mooi bedrag op mijn rekening gestort.”

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder