Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Een vakantiebungalow kopen

Heeft u een recreatiebungalow te koop gezien bij EuroParcs? En is een vakantiebungalow kopen altijd al een droom geweest? Dan informeren wij u graag over de talloze voordelen waarvan u bij EuroParcs kunt genieten. U kunt de bungalow volledig zelf bewonen, deze compleet verhuren met hoog rendement of er een gedeeltelijke verhuur van maken. Benieuwd naar al uw mogelijkheden op één van onze bijzondere parken en de talloze voordelen van investeren? Lees dan snel verder. 

Uw vakantiebungalow voor eigen gebruik

Droomt u er al jaren van om een eigen bungalow tot uw beschikking te hebben en is een vakantiebungalow kopen uw volgende stap? Wij begeleiden u graag van A tot Z. Een vakantiebungalow kopen voor eigen gebruik bij EuroParcs is een verstandige keuze. Welk wensenpakket u ook heeft, wij bieden talloze parken die daaraan kunnen voldoen.

Zo kunt u prachtig recreëren bij ons aan de Nederlandse kust, te midden van de Veluwse natuur, het mooie noorden of het gezellige zuiden. Onze parken zijn erg divers en hebben aan jong en oud enorm veel te bieden.

Geniet van talloze faciliteiten

Onze parken zijn ideaal voor gezinnen, families, vriendengroepen of collega’s om heerlijk te ontspannen en samen te komen. We beschikken over talloze faciliteiten die iedereen wat te bieden hebben. Denk aan tropische zwembaden, bootverhuur, sportclubs en sportvelden, speeltuinen, theaters, fietsverhuur en diverse prachtige wandelroutes die uw vakantie helemaal compleet maken.

Daarnaast hebben onze parken veelal meerdere restaurant met ieder een eigen thema. Bijvoorbeeld met een Mexicaanse, Amerikaanse, Spaanse of Italiaanse keuken. EuroParcs zorgt ervoor dat het niemand aan iets ontbreekt.

Vakantiebungalow kopen als investering

Naast dat u zelf van een vakantiebungalow kunt genieten met uw gezin of met vrienden, kunt u ook een vakantiebungalow kopen als investering. De voorwaarden bij EuroParcs zijn zeer aantrekkelijk. U geniet bij ons namelijk van een hoog rendement met aantrekkelijke belastingvoordelen. Daarnaast is het investeren in een vakantiebungalow veel aantrekkelijker dan regulier sparen. Door te investeren in recreatievastgoed behoudt u namelijk de waarde, zonder dat dit geld op uw bankrekening staat. Boven de €100.000 aan spaargeld is dit namelijk niet meer rendabel en kunt u dat geld dus beter investeren in vastgoed.

Financieel aantrekkelijk en verantwoord

Een vakantiechalet kopen is dus erg aantrekkelijk als belegging en niet alleen, omdat het u uiteindelijk geld oplevert wanneer u de chalet volledig verhuurd. Het is ook aantrekkelijk vanwege alle overige fiscale voordelen die EuroParcs u te bieden heeft. Wanneer u de chalet namelijk compleet verhuurt aan huurders, belandt u in box 3. Dat betekent dat u slechts een klein bedrag hoeft af te dragen aan de fiscus.

Btw voor- en nadelen afhankelijk van verhuurwijze

Een bungalowpark huisje kopen is zeer aantrekkelijk vanwege het rendement wanneer u deze volledig aan derden gaat verhuren. U beland niet alleen in box 3, wat voordelig is vanwege de lagere btw-afdracht, maar u geniet zelf ook van hogere verhuurinkomsten. Kiest u voor een gedeeltelijke verhuur, dan geniet u logischerwijs ook van lagere inkomsten en moet u meer belasting afdragen. Gaat u een huis kopen op een bungalowpark, zodat u er zelf volledig van kan genieten, dan is dit niet van toepassing.

Verschillende woningtypes en verhuurinkomsten

Wat exact uw verhuurinkomsten zullen zijn, hangt ook af van het woningtype waar u voor kiest. Gaat u bijvoorbeeld een houten vakantiebungalow kopen, dan zijn de bouwreglementen en fiscale regels anders dan wanneer u kiest voor een stenen bungalow. Daarnaast zijn het aantal slaapkamers en de locatie ook afhankelijk van de verhuurinkomsten. Onze aankoopadviseurs zullen u hierover tot in detail bijpraten en u gaandeweg blijvend adviseren.

Huis kopen op bungalowpark met hypotheek

Wilt u een bungalowparkhuisje kopen met een hypotheek? Dan moet u rekening houden met de geldende regels. In de afgelopen jaren zijn deze regels namelijk steeds verder aangescherpt. Wilt u de koop rond maken met een hypotheek, dan mag u hiermee maximaal 70% van de bungalow financieren. Wilt u rendement maken met uw vakantiebungalow? Dan raden wij dit eerder af dan aan. Onze aankoopadviseurs adviseren u om een bungalow zo min mogelijk te financieren met een hypotheek, omdat u hierdoor lagere huurinkomsten zal genereren.

Een vakantiebungalow kopen en alles goed geregeld hebben? Neem contact op met EuroParcs!

Wilt u zelf onbezorgd genieten op één van onze mooie parken of wilt u een vakantiebungalow kopen om deze te verhuren? Onze adviseurs plannen graag een adviesgesprek met u in. Neem contact op met verkoop@europarcs.nl of bel met 088 - 070 8000.

Stap voor stap

Over de aankoop van een recreatiewoning heeft u vast veel vragen. Het stappenplan geeft uitleg over alle stappen die u gaat nemen als u een recreatiewoning bij EuroParcs gaat kopen.

Download het stappenplan

Bekijk onze vakantieparken

Maak kennis met onze vakantieparken in binnen- en buitenland! En kies voor een waardevolle investering bij EuroParcs. Onze adviseurs plannen graag een adviesgesprek met u in.

Bekijk onze vakantieparken

Meer informatie?

Interesse in een tweede woning? Vraag eenvoudig en gratis ons informatiepakket aan. Vul onderstaand formulier in en u ontvangt van ons het uitgebreide informatiepakket.

Vraag een brochure aan