Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Header - Vakantiewoning kopen Overijssel
Blok 1 - Vakantiehuis kopen Overijssel

Vakantiehuis in Overijssel kopen is profiteren van een drietrapsraket

Een vakantiehuis in Overijssel kopen betekent genieten van een veelzijdige natuur, prachtige historische steden met veel voorzieningen en aan de westelijke rand van de provincie je laten inspireren door alle waterrecreatie. Het maakt een vakantiehuis Overijssel tot een drietrapsraket naar succes: de drie factoren die deze provincie geliefd maken dat je zelf meer geniet van je aanwinst, je ermee scoort bij familie, vrienden, kennissen en zakelijke relaties én dat je er rendement op kunt behalen dankzij commerciële verhuur.

Een vakantiehuis Overijssel betekent ook genieten van het historische Kampen, het veelzijdige Zwolle of het fraaie Deventer dat niet alleen in stadsaanzicht maar ook in cultuur een duidelijke eigen kleur heeft gehouden. Tevens komt u tot rust aan de Veluwerandmeren of bij de meanderende IJssel door Kampen, Zwolle en Deventer. Verder herbergt Overijssel enkele prachtige natuurgebieden zoals Weerribben-Wieden en de Sallandse Heuvelrug.

Een vakantiehuis dat te koop staat in Overijsel is dan ook een gewild object. Een ervaren vakantieparkenspecialist als EuroParcs is present op de mooiste locaties van deze provincie. Op zoek naar een vakantiehuis aan het water in Overijssel? Of spreekt de stuwwal- of het hoogveenlandschap meer aan? Bij EuroParcs hebben wij parken die altijd een twinkeling in de ogen oproepen!

Maak een afspraak

Vakantiehuis Overijssel betekent genieten van Giethoorn

Giethoorn is internationaal befaamd als het Venetië van het Noorden, een vakantiehuis in Overijssel kopen nabij Giethoorn heeft een grootse aantrekkingskracht en uitstraling. Om die reden zit je in Wanneperveen, vlak bij dit inspirerende dorp met zijn gondels, goed. EuroParcs De Wiedense Meren is echter meer dan de ideale uitvalsbasis om Giethoorn te verkennen: met de Beulakerwijde en Belterwijde liggen er ook twee waterplassen voor de spreekwoordelijke deur.

Het watersportcentrum bij het park geldt dan ook op mooie dag als hotspot voor mensen die willen gaan zeilen, surfen of anderszins willen genieten op het water. Bovendien ligt nationaal park Weeribben-Wieden aan de andere kant van het water: dit natuurgebied met zijn moerasbos, kleine waterlopen en riet toont Nederland zoals het ook was. Hier leven bovendien tal van dieren waaronder ook zeearenden. 

Een vakantiehuis Overijssel biedt echter meer dan waterbeleving of mooie natuur. Zo ligt Meppel met zijn stedelijke voorzieningen op slechts tien minuten rijden van EuroParcs De Wiedense Meren!

Bekijk ons woningaanbod in Overijssel

 

Vakantiehuis Overijssel staat voor veelzijdige natuur

Een vakantiewoning in Overijssel kopen houdt in dat u kunt genieten van de Sallandse Heuvelrug met zijn bossen en heidevelden, van prachtige vergezichten over het water, van de hunebedden, van andere historie en veel cultuur en van de gemoedelijke cultuur in vooral de dorpen. Een plek waar veel van dat samenkomt is rondom EuroParcs Reestervallei in IJhorst.

Dit park ligt op de grens van loofbos en naaldbos, van moeras en rietvelden enerzijds en grasland anderzijds, van het letterlijk kleurrijke Staphorst om de hoek tot het meer mondaine Meppel even verderop. Een vakantiehuis Overijssel in dit gebied betekent dat u de ziel van de regio leert kennen. Hoe deze provincie echt is en wat een huis dat te koop staat in Overijssel zijn meerwaarde geeft.

Kijk hier voor het complete EuroParcs.

De toegevoegde waarde van water bij een vakantiehuis kopen in Overijssel

De aanwezigheid van ‘groot water’ maakt een vakantiehuis kopen in Overijssel gevoelsmatig nog waardevoller. Dat kunnen twee meren zijn zoals bij EuroParcs De Wiedense Meren of een nog veel grotere waterplas zoals de Veluwerandmeren. EuroParcs De IJssel Eilanden biedt in dat opzicht aan de meest westelijke rand van Overijssel een verrassende kant van deze provincie: zoveel water dat u zelfs met een boot nabij uw vakantiehuis kunt aanmeren.

Dit vakantiepark nabij Kampen wordt gerealiseerd op zes eilanden aan het Reevemeer. De passantenhaven op het park maakt het een ideale uitvalsbasis om andere Veluwerandmeren, het IJsselmeer, de Veluwe en het historische Kampen te leren kennen. Bovendien betekent een vakantiehuis Overijssel kopen op EuroParcs De IJssel Eilanden dat u ook vlak bij de Veluwe en attractiepark Walibi Holland bent!

Neem contact met ons op en wij informeren u over alle mogelijkheden!

Test

Veelgestelde vragen

Wat is het aanbod van EuroParcs vakantiehuizen in Overijssel?

U kunt in Overijssel alle typen vakantiehuizen kopen bij EuroParcs, tot vakantiehuizen in een historische bouwstijl, zoals op EuroParcs De IJssel Eilanden, aan toe. U hebt de keuze uit stenen vakantiehuizen of een chalet en dit alles in verschillende groottes. Dit houdt in een kleine vakantiewoning voor twee of vier personen tot een verblijfsaccommodatie voor grotere groepen: de keuze is aan u!

Welke activiteiten zijn leuk om te doen in Overijssel?

Naast Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden en De Sallandse Heuvelrug springt attractiepark Hellendoorn eruit. Verder ligt Walibi Holland net over de Overijsselse provinciegrens.  De Hanzesteden Zwolle, Kampen en Deventer zijn een ‘must see’, daarnaast zijn qua natuur de zandverstuivingen op Het Lutterzand in De Lutte een aanrader. Qua cultuur zijn de vele landgoederen zoals Kasteel en Landgoed Wickel in het Hof van Twente een blikvanger. Je kunt ook lekker eten in Overijssel, zoals in het beroemde restaurant De Librije in Zwolle. De provincie kent ook enkele streekgerechten zoals Deventer koek en de plaatselijke asperges.