Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Vakantiewoning kopen aan zee

Vakantiewoning kopen aan zee biedt een weids perspectief

Hoe groter het water, hoe meer het vrijheids- en daarmee vakantiegevoel wordt opgeroepen: dát maakt een vakantiewoning kopen aan zee tot een investering die per definitie interessant. Ook al omdat door natuurbeschermingsmaatregelen het aantal beschikbare locaties aan de kust beperkt is in Nederland. Schaarste drijft de prijs op maar ook het mogelijke rendement dat met de aankoop behaald kan worden.

Bekijk ons volledige aanbod

Vakantiewoning kopen aan zee lijkt wel een basisbehoefte

Bij de aanschaf van een vakantiewoning praat je over een forse investering van vaak meer dan honderdduizend euro, een vakantiewoning kopen aan zee kost vaak nog veel meer. En toch gaan de vakantiewoningen aan de kust veel sneller qua verkoop dan locaties meer in het binnenland. Een ervaren aanbieder van vakantieparken zoals EuroParcs verkocht bijvoorbeeld in Cadzand, op een nieuw te ontwikkelen locatie, tachtig procent van de kavels in slechts drie dagen tijd!

Het feit dat de vakantiewoningen minimaal ruim driehonderdduizend euro per stuk kostten, maakte de kopers niet uit. Een vakantiewoning aan kopen aan zee lijkt in een basisbehoefte te voorzien: nergens anders dan op het strand, met een weids uitzicht voor je, lijken mensen zich beter los te kunnen maken van de stress van alledag. De zee lonkt en loont kortom, zowel in emotioneel als in financieel opzicht. Daarom zet een bedrijf als EuroParcs ook meer en meer in op locaties die in aansluiten bij de vraag vanuit de markt om een vakantiewoning aan zee te kopen.

Maak een afspraak

Een vakantiewoning kopen aan zee is een duurzaam besluit

Een vakantiewoning kopen aan zee vraagt om een bovengemiddelde investering, maar daar krijgt u ook wat voor. Het perspectief is duurzaam, niet alleen omdat deze locaties het vakantiegevoel in de puurste zin belichamen, maar ook door een ander belangrijk aspect. De kust biedt plezier aan alle leeftijden, van jong tot oud. Daarnaast biedt de zee in een tijd dat het steeds warmer wordt in Nederland de broodnodige verkoeling.

Ook in ander opzicht is een investering bij het strand duurzaam: er zijn namelijk in Nederland maar weinig locaties aan de kust. Een ‘verstening’ van de kuststrook zoals in België is niet aan de orde: het is voor de Nederlandse overheid en ook een meerderheid van de Nederlanders een schrikbeeld. Via wet- en regelgeving is het natuurrijke karakter van de Nederlandse kust vastgelegd. Die schaarste maakt het kopen van een vakantiewoning aan zee robuust.

Ondanks die schaarste zijn er toch enkele vakantieparkaanbieders, zoals EuroParcs, waarbij een vakantiewoning kopen aan zee vrijwel altijd mogelijk is dankzij het ruime verkoopaanbod.

‘Aan zee’ kopen biedt een beloftevol perspectief

Omdat de kust voor een groot deel van de verhuurmarkt ‘de ideale vakantieplek’ is, biedt een vakantiewoning kopen aan zee een interessant investeerdersperspectief. De gemiddelde bezettingsgraad van vakantieparken aan de kust ligt hoger dan elders in het land. Waar de gemiddelde verhuuropbrengst van een vakantiewoning tussen de 4 en 6 procent zit, valt die niet zelden bij een vakantiepark aan de kust hoger uit.

Wanneer u kiest voor een ervaren partij als EuroParcs hebt u bovendien geen omkijken naar de verhuur. De schoonmaak en het klein onderhoud wordt u bijvoorbeeld geheel uit handen genomen wat handig is op een locatie aan de kust waar de wind regelmatig zand naar binnen blaast. De koper hoeft bij een partij als EuroParcs alleen regelmatig zijn of haar bankrekening te controleren of de verhuurinkomsten zijn bijgeschreven.

Wilt u meer weten over een vakantiewoning kopen aan zee? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een ervaren aankoopadviseur!

 

Vakantiewoning aan zee kopen | EuroParcs
Zijn er meer aspecten waarmee ik bij het kopen een vakantiewoning aan zee rekening moet houden?

Ja, in de eerste plaats maakt het qua investeringskosten en qua beoogd rendement veel uit of u investeert in een stenen woning of een chalet. Ook de keuze voor een bestaande of nieuwe vakantiewoning maakt verschil. Daarnaast dient u uw nieuwe bezit zelf te verzekeren en moet u rekening houden met parkkosten voor de services van EuroParcs Verhuur.

Maakt een specifieke locatie aan de kust nog het verschil?

Nee, de kust op zich werkt als een magneet, het maakt niet uit of dat in de buurt van een stad is of geheel in de natuur. Beide locaties trekken een ander publiek, maar belangrijk is vooral met het oog op de verhuuropbrengsten dat het in beide gevallen om grote aantallen gaat. Oftewel: de afzetmarkt is enorm. Wel is het belangrijk dat stedelijke voorzieningen niet te ver weg liggen. Ook als men van natuur houdt is de gemene deler dat men toch ook wel graag een dagje wenst te winkelen, cultuur wil opsnuiven of heerlijk wil eten in een mooie stadscentrum.