Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Vakantiewoning kopen Overijssel

Vakantiewoning Overijssel kopen: geniet van rust en ruimte

Een vakantiewoning in Overijssel kopen betekent kiezen voor rust en ruimte. Genieten van prachtige bossen, heidevelden, de kronkelende IJssel en Hansesteden zoals Kampen, Zwolle en Deventer. Water en land vormen vaak een prachtige symbiose in deze provincie met als internationaal uithangbord Giethoorn. Een vakantiewoning die te koop staat in Overijssel houdt niet alleen voor Giethoorn maar ook andere dorpen in dat u verzekerd bent van een natuurrijke omgeving vol afwisseling.

Voordelen van een vakantiewoning kopen in Overijssel 

Een te koop staande vakantiewoning in Overijssel eigen maken betekent dat u een stukje ‘beste van Nederland in het klein’ koopt. Want de provincie Overijssel heeft alles wat Nederland zo bijzonder maakt. Van de heuvels, bossen en heide van de Sallandse Heuvelrug tot de waterplassen, rietkragen en het moerasbos op nationaal park Weerribben-Wieden. Van de historische Hanzesteden tot landgoederen zoals het Hof van Twente.

Het besluit om door te pakken bij een vakantiewoning die te koop staat, leidt er concreet toe dat u een Nederlandse vakantiewoning koopt die door de herkenbare identiteit internationale uitstraling heeft. Giethoorn is daar het beste voorbeeld van: een vakantiepark als EuroParcs De Wiedense Meren heeft een internationale gastenkring. Het geeft een vakantiewoning kopen in Overijssel een nog robuuster karakter.

Maak een afspraak

Voordeel 1 van een vakantiewoning in Overijssel kopen

Een vakantiewoning in Overijssel kopen maakt dat u veel natuurbeleving, historie, cultuur en culinaire verwennerij eigen maakt. Natuurbeleving in de vorm van de heuvels, heide en bossen van de Sallandse Heuvelrug waarbij u en passant dat bezoek kunt combineren met een dagje plezier met de kinderen in attractiepark Hellendoorn.

Een vakantiewoning in Overijssel kopen staat echter ook voor waterbeleving: in het natuurgebied Weerrieben-Wieden ziet u het landschap zoals Nederland was voordat het door de boeren werd ontgonnen. Dat houdt in waterplassen, moeras en veel vogels, waaronder vis- en zeearenden. Houdt u meer van stuivend zand? Bezoek dan Het Lutterzand in De Lutte waar u tevens een afwisseling van loof- en naaldbos en heidevelden aantreft.

Een ervaren vakantieparkenspecialist als EuroParcs biedt u de mogelijkheid de Overijsselse natuur en cultuur in al zijn puurheid te leren kennen! Van een beekdal-, tot een stuwwal- tot een hoogveenlandschap en meer: een vakantiewoning in Overijssel kopen betekent bij EuroParcs dat wij altijd parken hebben in een omgeving die u aanspreekt!

Voordeel 2 van een vakantiewoning in Overijssel kopen

Een vakantiewoning in Overijssel kopen staat ook voor historie, cultuur en culinaire verwennerij. In Hanzesteden als Deventer, Zwolle en Kampen sta je letterlijk en figuurlijk stil bij de vele monumenten in de binnenstad. In de buitengebieden ziet u natuurlijke statuur, tezamen met monumenten van mensenhand. Dat wil zeggen: statige bomen afgewisseld met grasvelden en bos op landgoederen zoals het Kasteel en Landgoed Wickel in het Hof van Twente.

De rijkdom qua natuur en gebouwen in Overijssel wordt gecombineerd met een gemoedelijke sfeer. Deze gemoedelijkheid staat in Overijssels Twente bekend als ‘noaberschap’ maar deze burenhulp is kenmerkend voor een groot deel van de provincie.

Bovendien kunt u in Overijssel heerlijk eten. De Librije in Zwolle staat al jaren bekend als het beste restaurant van Nederland, maar buiten dat heeft deze provincie op dit gebied een eigen identiteit. Denk hierbij aan de Deventer koek en de asperges, ‘het witte goud van Overijssel’, maar ook aan tal van andere streekproducten die lokale restaurants verwerken in hun gerechten. Een vakantiewoning in Overijssel kopen doet kortom ook de inwendige mens verwennen!

Voordeel 3 van een vakantiewoning in Overijssel kopen

Een vakantiewoning kopen in Overijssel houdt in dat u veelzijdigheid combineert met maatwerk. EuroParcs De IJssel Eilanden is een vakantiepark gebouwd op zes kunstmatig aangelegde eilanden, aan het Reevemeer, vlakbij de andere Veluwerandmeren, het IJsselmeer, de Veluwe en het historische Kampen. Op dit park combineert u waterbeleving pur sang met bosbeleving, Nederlandse historie én familievermaak want attractiepark Walibi Holland ligt op korte afstand.

Wilt u genieten van een beekdallandschap in combinatie met loofbos, naaldbos en moeras? Kortom, een landschap dat Nederland in essentie uitbeeldt? EuroParcs Reestervallei in IJhorst brengt u qua natuur terug in de tijd, want de omgeving van dit park is een kleine blauwdruk van hoe Nederland ooit was.

U kunt ook opteren voor een grote blauwdruk van ‘het Nederland van vroeger’ door een vakantiewoning in Overijssel te kopen in de buurt van Giethoorn. EuroParcs biedt u die mogelijkheid met EuroParcs De Wiedense Meren. Buiten het nationaal en internationaal vermaarde Giethoorn ligt dit park ook nog eens aan twee grote meren en aan Nationaal Park De Weerribben-Wieden. Het geeft aan dat EuroParcs altijd wel een locatie heeft die voldoet aan uw criteria om een vakantiewoning in Overijssel te kopen.

Neem contact met ons op en wij informeren u over alle mogelijkheden!

Woningaanbod Overijssel

Een vakantiewoning kopen in de provincie van de hanzesteden? Ontdek het aanbod aan recreatiewoning in Overijssel.

Bekijk de woningen

EuroParcs Reestervallei

- Midden in het bos
- Kleinschalig vakantiepark
- Vlakbij Meppel en de hunebedden

Bekijk het vakantiepark

Brochure

Brochure

Interesse in het kopen van een recreatiewoning? Vraag eenvoudig én gratis ons informatiepakket aan. 

Vraag een brochure aan

Hoeveel EuroParcs woningen zijn er beschikbaar in Overijssel?

Dat is geen vast aantal, het aanbod loopt uiteen van enkele tot tientallen. Het aanbod is afhankelijk van uitbreidingsplannen op bestaande parken en nieuwe projecten die in Overijssel worden opgestart.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Overijssel?

De Hanzesteden Zwolle, Kampen en Deventer zijn een ‘must see’, daarnaast is Giethoorn een dorp dat je gezien en ervaren moet hebben. Niet voor niets staat deze plaats bekend als het Venetië van het Noorden! Nabij Giethoorn ligt Nationaal Park De Weerribben-Wieden, een oer-Nederlands natuurgebied met bijzondere vegetatie en dieren. Tenslotte is De Sallandse Heuvelrug een plaatje door zijn heuvelachtige landschap, bossen en heidevelden.

Wat voor type vakantiewoningen zijn er te koop in Overijssel?

U kunt in Overijssel alle typen vakantiewoningen kopen, althans bij een toonaangevende vakantieparkenspecialist als EuroParcs. Dit houdt in een kleine vakantiewoning voor twee of vier personen tot een verblijfsaccommodatie voor grotere groepen en van een chalet tot een stenen vakantiewoning: de keuze is aan u!