Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

­Vakantiewoning Utrecht kopen

Vakantiewoning in Utrecht kopen: genieten van bos, heuvels, cultuur en historie

Een vakantiewoning in Utrecht kopen is genieten van Nederland op zijn mooist in de meest centraal gelegen provincie van het land. Utrecht staat voor historie, cultuur, waterbeleving, bos en heuvels waarbij nationaal park De Utrechtse Heuvelrug geldt als de mooiste natuurparel van de provincie.

De Utrechtse Heuvelrug is geliefd bij een breed publiek door de afwisseling van bos, heuvels en de centrale ligging waardoor het  natuurgebied vanuit alle Nederlandse ‘gewesten’ goed bereikbaar is. Bent u kortom een liefhebber van wandelen en fietsen, dan voelt u zich thuis in deze provincie in het algemeen en De Utrechtse Heuvelrug in het algemeen. En voor wie denkt dat dit natuurgebied geen water kent wordt aangenaam verrast: in het bos zijn ook waterplassen verscholen.

Wilt u graag een vakantiewoning in Utrecht kopen, dan heeft EuroParcs, een toonaangevend bedrijf in Nederland als het gaat om vakantieparken, een interessant aanbod. In Maarn, in het hart van De Utrechtse Heuvelrug, ligt namelijk EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug verscholen.

Bekijk het volledige aanbod

De voordelen van een vakantiewoning kopen in Utrecht

Een vakantiewoning die te koop staat in Utrecht kent vele voordelen. De belangrijkste wellicht is de ligging in het midden van het land. Utrecht is echter meer dan een ideale uitvalsbasis om de rest van Nederland te leren kennen. De provincie biedt zelf ook meer dan genoeg: natuur en volop stadse historie, cultuur en vermaak, vooral in de stad Utrecht zelf en Amersfoort.

Een te koop staande vakantiewoning in Utrecht brengt u kortom het beste van stad en land, van centrumvoorzieningen en de rust en ruimte van de natuur. EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug springt hierbij in het oog, omdat dit vakantiepark gelegen is midden in dit natuurgebied op korte afstand van zowel Utrecht als Amersfoort.  

Voordeel 1 van een vakantiewoning kopen in Utrecht

Een vakantiewoning kopen in Utrecht houdt in dat u uzelf een ideale uitvalsbasis toe-eigent voor een mooie fiets- of wandeltocht. EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug inspireert daartoe vanaf de eerste aanblik: midden in het bos en vlak bij heuvels als de Zonheuvel, de Maarnse Berg, de Sint-Helenaheuvel en de Doornse Kaap.

De Utrechtse Heuvelrug biedt echter meer dan alleen heuvels en bos. Op loopafstand van EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug is waterplas Bosbad Henschotermeer gesitueerd. Datzelfde geldt voor het zwerfsteneneiland in Zandgat Maarn: een zandafgraving ten westen van de Maarnse Berg in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen.

Utrecht in het algemeen en De Utrechtse Heuvelrug in het bijzonder staat voor hoogwaardig toerisme vanwege de bijzondere, on-Nederlandse, heuvels. Dat is al de aanzet tot het perfecte vakantiegevoel, het laatste zetje wordt gegeven door de rust, ruimte en mooie wandel- en fietspaden. Voor wie houdt van heuvels, bos en een vleugje waterbeleving geldt dat een vakantiewoning kopen in Utrecht beantwoordt aan de vakantievraag vanuit hoofd en hart.  

Maak een afspraak

Voordeel 2 van een vakantiewoning kopen in Utrecht

Een vakantiewoning kopen in Utrecht betekent ook het opdoen van cultuur-historische inspiratie. EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug ligt bij Maarn, het laatste tuindorp Nederland dat vanwege de bijzondere architectuur op de nominatie staat opgenomen te worden op de Unesco-werelderfgoedlijst. Daarnaast is aan de vele monumenten in de directe omgeving te zien hoe geliefd De Utrechtse Heuvelrug door de eeuwen heen is geweest.

Vanaf EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug kunt u tijdens een rondrit van een klein uur vele monumenten bewonderen. Denk hierbij aan Kasteel Geerestein en het koetshuis van Kasteel Groenewoude in Woudenberg, de 17 meter hoge Pyramide van Austerlitz nabij Woudenberg, Kasteel Maarsbergen in het gelijknamige dorp en Huis Doorn en kasteel Moersbergen in Doorn. Hier treft u tevens het mausoleum van de laatste Duitse keizer Wilhelm.

Het vakantiepark is ook de ideale uitvalsbasis om de fraaie stadsharten van Utrecht en Amersfoort te bekijken en er te genieten van de veelzijdige winkels en restaurants en het bruisende nachtleven. De vele ontspanningsmogelijkheden kleuren het investeerdersperspectief verder in: een vakantiewoning in Utrecht kopen is een investering in Nederlands hart, met De Utrechtse Heuvelrug als kloppend ‘hart’ in vakantiebeleving.

Voordeel 3 van een vakantiewoning kopen in Utrecht

Een vakantiewoning kopen in Utrecht betekent het beste toe-eigenen van recreatief onroerend goed. Centraal gelegen, met natuurgebieden, steden én dorpen die veel diversiteit en daarmee inspiratie bieden. EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug weerspiegelt Utrecht in het klein met een breed assortiment vakantiewoningen, verschillend in design maar eenduidig in kwaliteit.

Een trendsetter als EuroParcs biedt u daarmee een robuuste basis, daarbij luisterend naar uw voorkeuren. Want hoe groot een vakantiewoning ook moet zijn en welke andere wensen u ook heeft, u bent van een hoogwaardige dienstverlening in het aankoopproces en de verhuur verzekerd.

Bij een partij als EuroParcs hoeft u alleen maar aan te geven naar welk type vakantiewoning uw voorkeur uitgaat. U wordt, wanneer u een vakantiewoning wilt kopen in Utrecht, in het vervolgtraject geheel ontzorgd: de expertise van EuroParcs en het bijzondere landschap doen de rest qua investeerdersperspectief voor de lange termijn.

Neem contact met ons op en wij informeren u over alle mogelijkheden! 

EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug

- Naast het Henschotermeer
- Nabij Utrecht
- Midden in het bos

Bekijk het vakantiepark

Brochure

Brochure

Interesse in het kopen van een recreatiewoning? Vraag eenvoudig én gratis ons informatiepakket aan. 

Vraag een brochure aan

Woningaanbod Utrecht

Een woning kopen in het hart van het prachtige heuvelachtige natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug?

Bekijk de woningen

Hoeveel EuroParcs woningen zijn er beschikbaar in Utrecht?

Dat is geen vast aantal, het aanbod loopt uiteen van enkele tot tientallen. Het aanbod is afhankelijk van uitbreidingsplannen op bestaande parken en nieuwe projecten die in Utrecht worden opgestart.

 

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Utrecht?

Naast De Utrechtse Heuvelrug is dat het centrum van Utrecht met zijn Dom en Amersfoort met zijn middeleeuwse stadshart. In en rondom De Utrechtse Heuvelrug en de Vechtstreek is een groot aantal landhuizen en andere monumenten te vinden uit de negentiende en achttiende eeuw. Dat maakt beide regio’s zeer geliefd bij toeristen en dagjesmensen.