Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Vakantiewoning Limburg kopen

Vakantiewoning in Limburg kopen: genieten van het meest diverse landschap van Nederland

Limburg staat voor diversiteit en een vakantiewoning in Limburg kopen houdt in dat er genoten kan worden van een breed scala aan landschappen. Van de hoogste heuvels in Nederland tot diep uitgesneden dalen, van bossen tot lieflijke weiden, van heidevelden met vennen tot de meanderende Maas en van kastelen en landhuizen in het rustige buitengebied tot bruisende plaatsen als Maastricht en Valkenburg: Limburg heeft het allemaal!

Het on-Nederlandse landschap zorgt ervoor dat Limburg al vele decennia een geliefde vakantiebestemming is onder Nederlanders. Dat vertaalt zich in hoge bezoekersaantallen van inwoners uit ons eigen land. Bij een toonaangevende vakantieparkenspecialist als EuroParcs heeft u bovendien de keuze uit maar liefst vijf Limburgse A-locaties. Bij elk van hen voelt een vakantiewoning in Limburg kopen als een aankoop in het buitenland met een vertrouwd Nederlandse karakter.

Bekijk het woningaanbod in Limburg

Vakantiewoning in Limburg kopen in elke gewenste regio

Een vakantiewoning in Limburg kopen houdt in méér dan alleen genieten van de weidse uitzichten vanaf de heuvels. Natuurlijk, dit biedt een gerenommeerde partij als EuroParcs ook. Vanaf EuroParcs Gulperberg kijkt u uit over het Geuldal, vanaf EuroParcs Poort van Maastricht ziet u Limburgs hoofdstad in de verte beneden liggen en EuroParcs Brunssummerheide is op het hoogste punt van Brunssum en direct aan de fraaie Brunssummerheide gesitueerd. Maar het EuroParcs aanbod behelst meer!

EuroParcs Limburg is gelegen in het midden van de provincie, op het smalste deel ervan. Dit vakantiepark geldt dan ook als ideale uitvalsbasis: u bent binnen tien minuten met de auto in zowel België als Duitsland, in twintig minuten in de Zuid-Limburgse heuvels en in een klein half uur in attractiepark Toverland in Noord-Limburg. Een vakantiewoning in Limburg kopen betekent voor deze regio dat u het beste van alles combineert…En net wat meer, want het winkelwalhalla Maasmechelen Village ligt ook op korte afstand.

EuroParcs Maasduinen ligt in Noord-Limburg vlakbij Venlo, aan de Duitse grens en in een natuurgebied met vennen, heiden en bossen dat zich uitstrekt tot het even verderop gelegen nationaal park Maasduinen. Ook deze regio kent door de rivierduinen en de steilwand langs de boorden van de Maas hoogteverschillen die menig wandelaar aanspreekt. Een vakantiewoning in dit deel van Limburg kopen betekent echter ook shopfun, want niet alleen Venlo maar ook Mönchengladbach ligt om de spreekwoordelijke hoek.

Maak een afspraak

Vakantiewoning in Limburg kopen is een schot in de roos voor alle leeftijden

Een vakantiewoning in Limburg kopen doe je niet alleen voor de natuur of de uitgebreide winkelmogelijkheden in steden als Maastricht, Valkenburg, Roermond of Venlo. Als het gaat om familievermaak heeft deze provincie ook een naam hoogte houden: klimparken, attractieparken, zwembaden met wildwaterbanen en nog veel meer, Limburg heeft het allemaal! Daarnaast kent deze provincie ook een groot aantal kastelen, landgoederen en andere monumenten die een verwennerij voor de ogen zijn.

Een interessante dagtrip is Mondo Verde omdat op dit landgoed veel samenkomt wat een vakantiewoning in Limburg kopen meerwaarde geeft: cultuur via de wereldtuinen en ontspanning met het hele gezin dankzij het attractiepark en de dierentuin.

De zuidelijkste Nederlandse provincie inspireert en niet alleen door de vergezichten vanaf de heuvels. U wordt in positieve zin verrast, omdat Limburg enorm veelzijdig is in natuur, cultuur en vermaak. Bij EuroParcs zit u altijd in een regio die aanspreekt. U bent daardoor, wanneer u graag een vakantiewoning in Limburg wilt kopen, altijd verzekerd van een interessant aanbod.

Neem contact met ons op en wij informeren u over alle mogelijkheden!

Ontdek EuroParcs Poort van Maastricht

Uniek gelegen in de Zuid-Limburgse heuvels én vlakbij Maastricht: EuroParcs Poort van Maastricht biedt het beste van het landelijk en bourgondisch Zuid-Limburg. 

Bekijk het vakantiepark

Woningaanbod in Limburg

Limburg staat voor diversiteit en een vakantiewoning in Limburg kopen houdt in dat er genoten kan worden van een breed scala aan landschappen.

Bekijk het woningaanbod

Bekijk EuroParcs Brunssummerheide

  • Gelegen in Zuid-Limburgse
  • Gelegen aan de Brunssummerheide      
  • Nabij Maastricht en Aken

Bekijk EuroParcs Brunssummerheide

Speelt een partij als EuroParcs met haar aanbod in op de unieke Limburgse cultuur en geschiedenis?

Ja, ons aanbod omvat onder meer vakwerkwoningen die qua architectuur aansluiten bij de traditionele Limburgse huizen. EuroParcs heeft momenteel nog een aantal van deze unieke vakantiewoningen in de verkoop staan. Ook wordt er ingespeeld op de bijzondere Limburgse natuur. EuroParcs heeft hiertoe zogeheten tiny houses laten ontwikkelen die een gevoel van romantiek en nostalgie oproepen, maar daarnaast door de link met vroeger ook voor nog meer verbinding met de natuur zorgen.

Wat zijn leuke activiteiten om te doen in Limburg?

Dat is echt teveel om op te noemen. Van fietsen in de grotten van Valkenburg tot het beklimmen van de heuvels in Zuid-Limburg. Van het wandelen over Romeinse paden in Zuid-Limburg tot tochten over de rivierduinen en langs de steilwand langs de Maas in het noorden van de provincie. Van skiën in Snow World in Landgraaf tot een boottocht over de Maas vanuit Maastricht. Van de diverse klimparken in de Limburgse bossen tot pretpark De Valkenier of Fun Valley in Eijsden. Van het wandelen over de prachtige Brunssummerheide tot een tocht met de stoomtrein die rijdt tussen Kerkrade en Schin op Geul. Van dierentuin Gaia Zoo in Kerkrade tot het dieren-, thema- en attractiepark Mondo Verde. Van mountainbiken over het geaccidenteerde terrein tot het waterwalhalla Mossaqa en de Thermen van Valkenburg… Limburg heeft het allemaal.

Is er een overzicht te maken van de dagtrips voor het gezin in Limburg?

Dat is echt teveel om op te noemen. Maastricht met het Vrijthof is bekend, Valkenburg met zijn grotten en Thermen kent ook iedereen en de unieke omgeving van de Sint Pietersberg is tevens genoegzaam bekend. Om toch een kleine opsomming te geven: van attractiepark Toverland en de stoomtrein die rijdt tussen Kerkrade en Schin op Geul tot dierentuin Gaia Zoo in Kerkrade… Van een boottocht op de Maas vanaf Maastricht tot het waterwalhalla Mossaqa of de naburige  winkelhotspot Maasmechelen Village in België… Van kasteel Hoensbroek tot de tuinen van Mondo Verde of simpelweg mountainbiken in de omgeving… Van Snow World in Landgraaf en het drielandenpunt in Vaals tot pretpark De Valkenier of Fun Valley in Eijsden… Limburg heeft het allemaal.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Limburg?

Het stadshart van Maastricht met het Vrijthof is een blikvanger, net als het centrum van Valkenburg met de kasteelruïne die boven de stad uittorent. Beide steden bieden veel historie, cultuur en ook vermaak en culinaire verwennerijen in de talrijk aanwezige horeca. Winkelen kun je er ook prima, maar er zijn nog twee plekken die een naam hoog te hebben houden op dit gebied: Roermond en Maasmechelen Village waar je in de outlet bekende merken kunt kopen tegen scherpe prijzen.

Ook buiten de steden is genoeg te zien, zoals kasteel Hoensbroek, kasteel Eijsden, Kasteel van Bokrijk, de mergelgroeves van de Sint-Pietersberg, de mijnschachten, het drielandenpunt bij Vaals en een groot aantal landgoederen en -hoeves met vaak hoogstaande keukens.

Maastricht met het Vrijthof is bekend, Valkenburg met zijn grotten en Thermen kent ook iedereen en de unieke omgeving van de Sint Pietersberg is tevens genoegzaam bekend. Om toch een kleine opsomming te geven: van attractiepark Toverland en de stoomtrein die rijdt tussen Kerkrade en Schin op Geul tot dierentuin Gaia Zoo in Kerkrade… Van een boottocht op de Maas vanaf Maastricht tot het waterwalhalla Mossaqa of de naburige  winkelhotspot Maasmechelen Village in België… Van kasteel Hoensbroek tot de tuinen van Mondo Verde of simpelweg mountainbiken in de omgeving… Van Snow World in Landgraaf en het drielandenpunt in Vaals tot pretpark De Valkenier of Fun Valley in Eijsden… Limburg heeft het allemaal.