Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Vakantiewoning Veluwe kopen

De voordelen van een vakantiewoning kopen op de Veluwe

Bos, heuvels en heide en dat alles in overvloed: zie daar de voordelen van een vakantiewoning op de Veluwe kopen. Wie houdt van kilometers aaneengesloten natuur zit op de Veluwe goed. Daarnaast zorgt het grootste bosgebied van Nederland ervoor dat u rust en ruimte combineert met de nodige privacy. Zodat u prachtige wandel- en fietstochten kunt maken en tussendoor kunt genieten van de sfeervolle horeca in de Veluwese dorpen. Dit alles maakt een vakantiewoning die te koop staat op de Veluwe een geliefde aankoop bij een breed publiek.

Vakantiewoning kopen op de Veluwe: bos, heide, heuvels en het Veluwemeer 

Een vakantiewoning op de Veluwe kopen betekent meer dan alleen genieten van het grootste bosgebied van Nederland. De Veluwe staat ook voor een glooiend landschap, paarsgekleurde heidegebieden en het zwem- en waterwalhalla van de Veluwerandmeren. Bovendien wordt dit natuurrijke gebied doorsneden door mooie wandel-, en fietspaden, met sfeervolle dorpen en stadjes als pleisterplaatsen voor een drankje en hapje.

Vakantieparkenspecialist EuroParcs heeft zijn roots op de Veluwe en is in dit natuurgebied dan ook marktleider als het gaat om het aanbod van vakantieparken. Daarbij valt niet alleen het aantal vakantieparken op maar ook de kwaliteit ervan. Een te koop staande vakantiewoning op de Veluwe ‘verzilveren’ bij EuroParcs betekent niet alleen een tweede huis kopen in een regio waar het binnenlands toerisme traditioneel sterk aanwezig is, maar ook bij een partij die de streek tot in de ziel aanvoelt en begrijpt.

Bekijk ons volledige aanbod

De zes parken van EuroParcs op de Veluwe

Een vakantiewoning kopen op de Veluwe kan bij EuroParcs in het noordelijk, zuidelijk, oostelijk, westelijk of in het hart van het natuurgebied, want onze vakantieparken komt u overal op de Veluwe tegen. Daarmee is elk van de zes parken een ideale uitvalsbasis om het prachtige bosgebied, de grootse heidevelden en de uitdagende heuvels te leren kennen en de ogen te laten verwennen door de planten en dieren die er leven.

EuroParcs De Wije Werelt en EuroParcs De Zanding zijn gesitueerd in Otterlo, in het hart van de Veluwe vlak bij de ingang van nationaal park De Hoge Veluwe. Dit is tevens het dorp waar de wortels van EuroParcs liggen, een historie die teruggaat tot in de jaren zestig van de vorige eeuw. Deze achtergrond pleit om een vakantiewoning die te koop staat op de Veluwe juist bij deze professionele partij door te zetten.

Een vakantiewoning op de Veluwe kopen kan echter ook waterpret inhouden, want EuroParcs Veluwemeer en EuroParcs Bad Hoophuizen liggen direct aan deze waterplas, met de Veluwe op enkele minuten rijden van beide parken. Bovendien ligt het Dolfinarium op slechts tien minuten rijafstand en Walibi Holland op een kwartier met de auto wat onderstreept dat een vakantiewoning op de Veluwe kopen staat voor breed familievermaak.

Maak een afspraak

De vier parken van EuroParcs ‘rondom’ de Veluwe

Voor wie overweegt een vakantiewoning te kopen op de Veluwe: EuroParcs is niet alleen sterk vertegenwoordigd op de Veluwe zelf, maar ook met vier parken in de directe omgeving ervan. EuroParcs Bad Hulckesteijn bij Nijkerk ligt op iets meer dan tien minuten rijden van het bosgebied. Verder ligt dit park aan het Nijkerkergauw dat in verbinding staat met het Veluwemeer.

Aan de overkant van het Veluwemeer, schuin tegenover attractiepark Walibi Holland en op vijf minuten van golfbaan en kleiduivenschietbaan Dorhout Mees, treft u EuroParcs Zuiderzee. Dit park heeft een jachthaven, privéstrand, een centrumgebouw met binnenzwembad en een bowlingbaan maar vooral: het ligt op slechts een kwartier rijafstand van de Veluwe.

Datzelfde kan gezegd worden voor het eilandenpark in wording, EuroParcs De IJssel Eilanden, gesitueerd in de meest noordwestelijke punt van de ‘cirkel’ rondom de Veluwe. Dit is een park waar u met uw eigen boot bij uw vakantiehuis aan kunt meren maar dus ook de auto in kunt stappen om korte tijd later te genieten van bos en heide.

Daarnaast ligt op korte afstand van de oostelijke bosgrens van de Veluwe EuroParcs Marina Strandbad. Dit park ligt bovendien direct aan de IJssel en ook vlak bij Nationaal Park Veluwezoom. Elk van deze vakantieparken geeft een eigen dimensie aan het vakantieplezier in Nederlands grootste bos. Waarmee onderstreept wordt dat een vakantiewoning op de Veluwe kopen staat voor een veelzijdige beleving én dito perspectief bij EuroParcs.

Volop keuze met een eenduidige dienstverlening

Een vakantiewoning op de Veluwe kopen is mogelijk in elk gewenst design en in elke grootte, of in ieder geval bij een trendsetter als EuroParcs. In houtlook, passend bij de bosrijke omgeving, tot modern en van tiny houses tot groepsaccommodaties: wij hebben het staan en bouwen regelmatig bij. Waarbij wij onder dienstverlening op maat tevens verstaan dat u inspraak heeft in de indeling en de voorzieningen van de vakantiewoning.

Bovendien heeft u bij EuroParcs de mogelijkheid om bij de te koop staande vakantiewoning op de Veluwe ook de grond erbij te kopen. Dat zorgt ervoor dat een investering in recreatief onroerend goed nog meer robuust is voor de lange termijn. Tel hierbij op dat u geheel ontzorgd wordt in de verhuur en de conclusie is: een vakantiewoning op de Veluwe kopen is interessant, zeker bij een partij met bewezen expertise zoals EuroParcs.

 Neem contact met ons op en wij informeren u over alle mogelijkheden!

EuroParcs Marina Strandbad

Een vakantiewoning kopen aan rivier de IJssel waaraan het EuroParcs Marina Strandbad is gelegen.

Bekijk het park

EuroParcs Bad Hoophuizen

Bad Hoophuizen is bij uitstek een bijzondere locatie wanneer je interesse hebt in het aanschaffen van een recreatiewoning. 

Bekijk het woningaanbod

Brochure

Brochure

Interesse in het kopen van een recreatiewoning? Vraag eenvoudig én gratis ons informatiepakket aan. 

Vraag een brochure aan

Hoeveel EuroParcs woningen zijn er beschikbaar op de Veluwe?  

Dat is geen vast aantal, het aanbod loopt uiteen van enkele tot tientallen. Het aanbod is afhankelijk van uitbreidingsplannen op bestaande parken en nieuwe projecten die in Utrecht worden opgestart.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op de Veluwe?

Nationaal Park De Hoge Veluwe met zijn bos, heide, vennen, moeflons is een ‘must see’, net als het Kröller-Möller Museum met de vele Van Gogh-schilderijen en het monumentale jachthuis Sint-Hubertus in dit natuurpark. Daarnaast springen de natuurgebieden Het Planken Wambuis, het Mosselse Zand en de omgeving van Ermelo met zijn befaamde schaapskooi in het oog. Daarnaast kent de Veluwe vele pittoreske dorpen zoals Nunspeet en Vierhouten en is een sfeervolle vestingstad als Elburg een aanrader. Verder liggen aan de randen van het bos mooie steden zoals Harderwijk, Apeldoorn en Zwolle.

Wat is er allemaal te doen op de Veluwe?

U kunt op de Veluwe prachtige, lange tochten met de fiets, mountainbike of met een paard maken. Daarnaast zijn er vele fraaie wandelroutes uitgetekend en is het Veluwemeer geschikt zwem- en vaarwater door de kalme golfslag. Echter in de buurt van Ermelo kunt u ook paintballen en enkele van Nederlands populairste dagtripbestemmingen liggen in of aan de randen van de Veluwe: Burgers’ Zoo, de Apenheul en het Dolfinarium.