Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

EuroParcs De Koog

EuroParcs ook present op Lonely Planet-eiland Texel

Ook op Texel, volgens reisorganisatie Lonely Planet behorend tot de tien mooiste vakantiebestemmingen binnen Europa, heeft EuroParcs een vakantiepark: EuroParcs De Koog. Hier worden 20 luxueuze vakantievilla’s gebouwd. Dit kleinschalige park op het Waddeneiland onderscheidt zich door de hoogwaardige duurzame uitstraling van de vakantiewoningen, het zonneterras bij elk van de verblijfsaccommodaties en de ligging  tegen de duinrand van natuurreservaat Korverskool.

Dit natuurgebied is onderdeel van Nationaal Park Duinen van Texel, met als blikvanger natuurgebied De Slufter. Hier kunt u in de kwelders bijzondere gras- en plantsoorten en dieren waarnemen waaronder de wilde konikpaarden. Verlaat u het resort in zuidelijke richting, dan wandelt u direct natuurgebied Waalenburg in. Bovendien wandelt of fietst u vanaf het resort in korte tijd naar het brede strand van De Koog. Dit dorp heeft bovendien een uitgebreid winkelbestand en ook veel restaurants en uitgaansgelegenheden.

  • Gelegen op toeristische hotspot Texel
  • Nabij bruisend uitgaansdorp De Koog
  • Nabij Nationaal Park De Slufter

Plattegrond EuroParcs De Koog

Informatiepakket

Zien en doen

Zoals de parknaam al weergeeft ligt EuroParcs De Koog nabij De Koog, een dorp met een bruisend centrum volop restaurant, bars en andere uitgaansgelegenheden. Wie nog een breder winkel- en horecabestand wil: het grootste dorp van Texel, Den Burg, is op nog geen tien minuten rijden gelegen vanaf Resort De Koog. Het dorp Oudeschild is de plek van de zeehondenafvaarten: tochten richting Vlieland of De Razende Bol waar zeehonden op de zandbanken liggen te zonnen. Wie er zeker van wil zijn om de zeehonden van dichtbij te bekijken, moet naar Ecomare, het zeehondenopvangcentrum, op een steenworp gelegen van Resort De Koog.

Texel staat in zijn algemeenheid voor het betere leven. De schapen op het eiland vormen een eigen ras waarvan het vlees door de hoge kwaliteit ervan zeer geliefd is. Verder heeft het eiland een eigen bier, de Texelse Skuumkoppe. Het is mogelijk om op de brouwerij in Oudeschild een rondleiding te krijgen en dit gerstenat met andere biersoorten te proeven.
Daarnaast kennen de Texelse dorpen in algemeenheid veel historische panden, waarbij de vuurtorens eruit springen.  Die van De Cocksdorp in het noorden van het eiland met uitzicht over zowel de Noordzee als de Waddenzee is het meest bekend.

Resort De Koog Texel

Foto's

Bekijk alle foto's

Bekijk het woningaanbod op EuroParcs De Koog

Op EuroParcs De Koog zijn verschillende soorten vakantiehuizen te koop. Wilt u meer weten over deze vakantiehuizen? Bekijk online het aanbod vakantiehuizen op EuroParcs De Koog, bijvoorbeeld de onderstaande.

Villa
EuroParcs De Koog
5 personen
vanaf € 589.000
Bekijk woning
EuroParcs De Koog
4 personen
vanaf € 294.900
Bekijk woning
Pavillion La Mer Resort De Koog
EuroParcs De Koog
4 personen
vanaf € 209.900
Bekijk woning
Bekijk het volledige aanbod

Beleef Texel met zijn fantastische stranden, prachtige natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden.

Texel staat voor het betere leven. Voor het genieten dat in de volksmond Bourgondisch wordt genoemd. De schapen op het eiland vormen een eigen ras waarvan het vlees door de hoge kwaliteit ervan zeer geliefd is. Verder heeft het eiland een eigen bier, de Texelse Skuumkoppe. Dit donkere tarwebier, ook wel donker witbier genoemd, heeft een heerlijke afdronk en is inmiddels in heel Noord-Holland een begrip. Het is mogelijk om op de brouwerij in Oudeschild een rondleiding te krijgen en dit gerstenat met andere biersoorten te
proeven.

Oudeschild is ook de plek van de zeehondenafvaarten: tochten van anderhalf uur of langer richting Vlieland of De Razende Bol waar grijze zeehonden en gewone zeehonden liggen te zonnen op de zandbanken. In de winter kun je de jongen van de grijze zeehonden zien op de zandbanken, in juli en augustus heb je vanaf de boot zicht op de pups van de gewone zeehond. De zeewind die in het gezicht blaast en de meeuwen die om de boot vliegen en door de schipper vaak ook gevoerd worden vormen een extra attractie tijdens deze boottocht. Daarnaast is het soms ook mogelijk om een wandeltocht op het wad te maken.

Wie er zeker van wil zijn om de zeehonden van dichtbij te bekijken, moet naar Ecomare. Dit zeehondenopvangcentrum, op een steenworp gelegen van EuroParcs De Koog, is een attractie op zich. Huilers en volwassen dieren alsmede bruinvissen vormen het bijzondere gastenbestand van Ecomare. U kunt zien hoe de dieren gevoerd worden en daarnaast tal van informatie krijgen over hun levenswijze. Ecomare ligt in de duinen, aan een groot bosgebied wat een ander onderscheidend element aan Texel is: het heeft kwelders, bossen, ruige duingebieden, heide, graslanden en pittoreske dorpen. Den Burg en De Koog hebben qua winkelbestand en horeca alles waar een gezin behoefte aan heeft. Daarnaast kennen de Texelse dorpen in algemeenheid veel historische panden, waarbij de vuurtorens eruit springen. Die van De Cocksdorp in het noorden van het eiland met uitzicht over zowel de Noordzee als de Waddenzee is het meest bekend.

Voor wie verder wil dan Texel hoeft het bovendien niet bij een uitzicht te blijven. Aan de noordwestkant van het eiland, vlakbij De Cocksdorp, kun je dagelijks met de boot naar Vlieland.

Texel Resort De Koog

Neem contact op met EuroParcs De Koog

Vragen? Neem contact op met EuroParcs De Koog door te bellen of mailen! Wat u prettig vindt, wij helpen u graag verder.

Maak een afspraak

Contactinformatie
T: 088 070 8000
E: verkoop@europarcs.nl

U kunt eenvoudig en gratis een brochure aanvragen over EuroParcs De Koog met meer informatie over de recreatiewoningen.