Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.Header notice

Veelgestelde vragen

Vind hier alle antwoorden op uw vragen.

Veelgestelde vragen

Er zijn een aantal factoren die mee kunnen spelen bij het kopen van een vakantiehuis. Hierbij kan gedacht worden aan de omgeving, de faciliteiten, de locatie, de grootte of er eigen grond bij zit en of er voldoende financiën beschikbaar zijn. Daarnaast kan het meespelen of er sprake is van eigen grond onder de vakantiewoning.

De prijs van een vakantiehuis hangt af van verschillende factoren: Voor hoeveel personen moet het vakantiehuis zijn? Bent u geïnteresseerd in een tiny house voor 2 personen, een chalet voor 4-6 personen of een villa voor 8 personen of meer? Welke locatiefactoren zijn belangrijk voor u? Zoekt u een huis aan het water, aan het strand, op het platteland of in de buurt van steden? Moet het een nieuwbouwhuis zijn waarvan u de eerste eigenaar bent of bent u geïnteresseerd in een huis dat eerder van iemand anders was? Is het belangrijk voor u om de grond te bezitten of wilt u het liever huren?

De aankoopprijs van onze huizen begint vanaf €69.500, hoewel er extra kosten kunnen zijn voor het perceel, de tuinaanleg, het meubelpakket of de belasting. Details zijn te vinden in de gedetailleerde beschrijving van de individuele woningen.

Het kopen van een vakantiehuis biedt veel voordelen. Welke dat precies zijn, hangt af van waarom u besluit te kopen en hoe u uw vakantiehuis wilt gebruiken:

Kiest u voor een vakantiehuis dat u helemaal voor uzelf wilt hebben? Dan zult u blij zijn met een toevluchtsoord waar u op elk moment ontspannende uren kunt doorbrengen. Wilt u de vakantiewoning zelf gebruiken, maar ook inkomsten genereren? Bij EuroParcs zijn er veel manieren waarop u uw eigen ontspanning kunt combineren met financiële inkomsten. Wilt u een zo hoog mogelijk rendement behalen en niet zelf in uw vakantiehuis verblijven? Ook dat is mogelijk bij EuroParcs.

ij bieden u verschillende gebruiksmogelijkheden die net zo individueel zijn als u. Lees meer over onze verschillende modellen op onze investeringspagina.

Een vakantiehuis is een huis waar u uw vakantie doorbrengt, niet uw dagelijks leven. Afhankelijk van het type contract kunt u er verschillende hoeveelheden tijd doorbrengen. U kunt er echter niet het hele jaar in wonen of het registreren als uw hoofdverblijfplaats.

U kunt uw vakantiehuis na aankoop ook het hele jaar door verhuren en het dus puur als beleggingsobject gebruiken zonder er zelf te verblijven. EuroParcs kan u helpen met de verhuur zodat u er geen omkijken naar hebt. Meer informatie over uw vakantiewoning als beleggingsobject vindt u op deze pagina.

Nee, niet automatisch maar bij EuroParcs is het binnen Nederland wel vaak mogelijk om de grond erbij te kopen. Voor het buitenland ligt dat vaak lastiger.

Het rendement van een vakantiehuis wordt bepaald door de huurinkomsten en de waardestijging van het onroerend goed, het vakantiehuis zelf. Het rendement op een vakantiehuis kan oplopen tot 6% per jaar.

Als u een vakantiehuis koopt, bieden we u vaak een gegarandeerd minimumrendement voor een vaste periode, zodat u kunt rekenen op een vast inkomen, ongeacht het aantal verhuringen.

Ja, een vakantiehuis kopen is verstandig. U investeert uw geld beschermd tegen inflatie en kunt zelf beslissen of u het wilt gebruiken voor uw eigen recreatie, of u het zo winstgevend mogelijk wilt verhuren en dus geld wilt verdienen, of een combinatie van beide.

Een recreatiewoning wordt gezien als hoofdverblijf wanneer het ten minste 180 aaneengesloten dagen per jaar voor 2/3e wordt bewoond. Of anders gezegd; wanneer er 120 dagen aaneengesloten wordt gewoond. Daarbuiten kan er vrij worden gerecreëerd.

Bij EuroParcs kunt u de recreatiewoningen die te koop staan vinden op de aanbodpagina.

EuroParcs biedt vakantiewoningen aan op 56 verschillende parken in vijf verschillende landen. Dit zijn: Nederland inclusief Bonaire, België, Luxemburg, Oostenrijk en Duitsland.

Een natuurhuisje is veelal een relatief kleiner huisje wat midden in de natuur staat. Hierdoor krijgt u het gevoel van rust en vrijheid.

Een tiny house is een kleiner huis welke van alle gemakken is voorzien. Vaak wordt het als vakantiehuis gebruikt. Kenmerkend voor een tiny house is de duurzame en milieuvriendelijke insteek.

De prijs van een tiny house is afhankelijk van de locatie en grootte. Bekijk het huidige aanbod hier.

Dit zijn stenen vakantiewoningen of anderszins zeer hoogwaardige, dubbellaagse verblijfsaccommodaties.

Er zijn verschillende type vakantiewoningen beschikbaar aan het water, hierbij kan gedacht worden aan: waterlodges, vakantiewoningen aan zee en vakantiewoningen bij grote plassen. Kijk hier voor een actueel overzicht van onze opties.

Bij EuroParcs zijn huisdieren, waaronder honden, meer dan welkom.

EuroParcs heeft verschillende vakantiewoningen aan zee. Zo zijn er onder andere vakantiewoningen beschikbaar in Schoorl, Noordwijkerhout, Breskens en Nieuwvliet. Bekijk ons aanbod van vakantiewoningen hier.

De afstand van uw vakantiewoning naar zee verschilt per vakantiepark. De dichtstbijzijnde parken aan zee, liggen letterlijk aan de kust. Hiermee bent u binnen 5 minuten op het strand.

Ja, wij hebben vakantieparken in Zuid-Limburg, het Duitse Sauerland, de Ardennen en de Alpen.