Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

‘Deze thuiswedstrijd is mij heel goed bevallen’

16 april 2020

Ervaring Europarcs van Berrie Thoolen en Corina Hendriks

Het is een bekende spreuk uit de sportwereld: je bent het beste op je thuisterrein. Daarvan hebben ook  Berrie Thoolen (52) en zijn partner Corina Hendriks (49) geprofiteerd. De inwoners uit Echt hebben op Landgoed Hommelheide in Susteren, op twee kilometer van hun woonplaats, een vakwerkwoning gekocht. Die wordt naar verwachting rond Pasen 2015 opgeleverd.

Je eigen regio kent geen geheimen en dus trok Berrie Thoolen zo’n zeven jaar geleden de spreekwoordelijke stoute schoenen aan: hij fietste naar het park en stapte de receptie binnen. ,,Ik kende het park natuurlijk nog vanuit de tijd dat het een camping was. Ik vond het zodanig opgeknapt dat ik dacht ‘dit zou wel eens een interessante belegging kunnen zijn’.  Corina  en ik waren al snel overtuigd van de plannen van de directie en kochten een chalet van het type Linde. Het rendement was goed en de afspraken werden keurig door EuroParcs nagekomen, zodat wij een jaar later nog een recreatieobject kochten. Dit keer een type Boeckhorst op Landgoed Brunssheim in Brunssum.  Ook deze aankoop deden wij puur uit het oogpunt van een goede investering voor de lange termijn. Corina en ik hebben weliswaar besproken met EuroParcs om zelf een keer gebruik te mogen maken van de woningen, maar dat is er nooit van gekomen en dat heeft puur met onszelf te maken. Want vakantie vieren op een paar kilometer van je huis, dat doe je toch niet zo snel.”

Dit jaar (2014) heeft het echtpaar de twee chalets verkocht en een stenen vakantiewoning in de vorm van een vakwerkwoning ervoor in de plaats aangekocht. ,,Dat heeft met de marktontwikkelingen te maken. De vraag naar grotere en nog luxueuzere recreatieobjecten, zo heeft EuroParcs aan ons uitgelegd, wordt steeds groter. Een vakwerkwoning voldoet in alle opzichten aan die vraag waarmee de basis voor een goed rendement is gelegd. Wij hebben bovendien voor tien jaar gegarandeerde verhuuropbrengsten gekozen zodat een goed inkomen is verzekerd.”

Wederom derhalve een investering op Landgoed Hommelheide. De familie Thoolen-Hendriks lachend: ,,Tja, dat is ook weer niet zo vreemd toch? Je weet als inwoner van de streek het beste wat de regio te bieden heeft. En Landgoed Hommelheide is er echt één van de parels.”

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder