Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Apeldoorns familiebedrijf koopt Camping Het Amsterdamse Bos

Apeldoorns familiebedrijf koopt Camping Het Amsterdamse Bos

07 oktober 2020

APELDOORN- EuroParcs had met EuroParcs Resort Poort van Amsterdam en EuroParcs Resort De Rijp al twee vakantieparken in de omgeving van Amsterdam, maar is nu met Camping Het Amsterdamse Bos ook in de hoofdstad zelf present. De overname werd onlangs beklonken.

,,Met Camping Het Amsterdamse Bos hebben we een unieke marktpositie in de regio Amsterdam verkregen”, verklaart Vos. ,,Los daarvan is dit vakantiepark op zichzelf al door de ligging in de hoofdstad heel bijzonder. Het is op slechts vijftien minuten van het Amsterdamse centrum gelegen, maar ook bijvoorbeeld op slechts tien minuten van de Zuidas met zijn imposante bedrijfsgebouwen. Je kan dus met recht spreken dat dit vakantiepark de ideale uitvalsbasis is om Amsterdam in al zijn facetten te bekijken.”

Waarbij nadrukkelijk ook de groene kant van de stad, want Camping Het Amsterdamse Bos ligt midden in het gelijknamige park. ,,Het Amsterdamse Bos is het grootste park van Amsterdam en biedt volop ontspanningsmogelijkheden voor een gezin”, aldus Vos. ,,Denk aan een spetterbad, een geitenboerderij, een pannenkoekenboerderij met een grote speeltuin en een klimbos.”

De doelgroep is echter veel groter dan alleen gezinnen. Vos: ,,Wij richten ons op onder meer backpackers, ander soort toeristen, vriendengroepen en verenigingen. Daar sluit het verblijfsaanbod op aan, want dat is zeer breed. Wat betreft de vakantiewoningen is er de keuze voor chalets in allerlei vormen en groottes: Van tweepersoons eco-lodges, waterlodges en trekkershutten tot vergelijkbare vakantiewoningen voor vier personen en nog grotere trekkershutten, chalets en cottages voor maximaal acht personen. Maar Camping Het Amsterdamse Bos heeft ook camper- en caravanplaatsen en plekken waar je met een tent kunt verblijven.”

EuroParcs gaat dit verblijfsaanbod verder verrijken met nieuwe accommodaties. ,,Hoeveel dat er worden en hoe deze vakantiewoningen qua omvang eruit gaan zien, daarover zijn wij in gesprek met de gemeente”, aldus Vos.  ,,Wij willen voor nieuw elan zorgen zonder aan bestaande waarden te tornen. Dit houdt in dat wij ten eerste de bestaande gast centraal stellen en ook met hem of haar in gesprek gaan om een vertrouwensband op te bouwen. Daarnaast blijven de natuurwaarden bij dit unieke resort uiteraard centraal staan.”

EuroParcs is voornemens het faciliteiten- en voorzieningenniveau verder op te krikken. ,,Wij zijn bezig de mogelijkheden daartoe te onderzoeken”, aldus Vos. ,,We willen  in de wintermaanden gaan doorpakken.  Vervolgens wordt de naam van de camping in het voorjaar veranderd naar Cityresort Het Amsterdamse Bos. ”

Met Camping Het Amsterdamse Bos hebben we een unieke marktpositie in de regio Amsterdam verkregen

Misschien ook interessant

EuroParcs geeft visitekaartje af op Second Home Beurs

EuroParcs geeft visitekaartje af op Second Home Beurs

21 maart 2023
EuroParcs heeft afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag op de voorjaarseditie van de Second Home Beurs wederom zijn visitekaartje afgegeven.
Lees verder

EuroParcs bouwt aan het eerste gasloze vakantiepark van Zeeuws-Vlaanderen

14 maart 2023
Nog even geduld en dan heeft Zeeuws-Vlaanderen een nieuw visitekaartje voor de toerist: EuroParcs bouwt namelijk het eerste gasloze vakantiepark in deze regio.
Lees verder