Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.Header notice
  • KagerPlassen - Header - Drone Visual

EuroParcs Kagerplassen

EuroParcs Kagerplassen - een waterwalhalla in de natuur en toch dicht bij de stad

Rust, ruimte en vooral heel veel water om in te zwemmen of om heerlijk van te genieten tijdens een boottocht. EuroParcs Kagerplassen staat voor de ideale vakantie voor hen die van water houden.

Deze meren, die ongeveer 250 hectare beslaan, zijn een uithangbord van Het Groene Hart die u vanuit de jachthaven op het park tot in de ziel kunt verkennen. Het park is echter niet alleen een trekpleister omdat u er met de boot kunt aan- en afmeren. Het is ook een mooie uitvalsbasis om andere havens en de daaraan gelegen plaatsen te verkennen. De Kagerplassen zijn wat dat betreft goed ontsloten met havens in onder meer Leiden, Lisse, Oude Wetering, Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude, Sassenheim en Rijpwetering.

  • Direct gelegen aan de Kagerplassen

  • Niet ver van het strand van Katwijk

  • Ideaal gelegen tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden

EuroParcs Kagerplassen - locatie en omgeving

EuroParcs Kagerplassen ligt op korte afstand van Leiden met zijn historische binnenstad en drie belangrijkste uithangborden: het Rijksmuseum voor Oudheden, de Hortus Botanicus en de Muurgedichten van Leiden. Ook mooi: de Keukenhof, op nog geen twintig minuten van het park gelegen.

Of een dagje uit met de kinderen naar Duinrell dat op iets meer dan een kwartier rijafstand ligt. Verder ligt op een half uur rijden, in Alpen aan den Rijn, Archeon waar u het leven van vroeger live kunt aanschouwen. In deze plaats is ook het vogelpark Avifauna gelegen. Bent u bereid nog iets verder te rijden? Bezoek dan Madurodam of attractiepark Drievliet in Den Haag.

Vanaf het park bent u ook zo in Amsterdam. Geniet van een tocht door de grachten, ga met de kinderen naar het Nemo Science Museum of bezoek een van de vele sfeervolle horecagelegenheden in de hoofdstad.

Ook Rotterdam ligt op vrij korte afstand. Verken deze wereldhaven met de boot Spido en ‘proef’ de bruisende stad in de Markthal, het Maritiem Museum en de Koopgoot.  Of kies ook in de stad voor natuurbeleving met Diergaarde Blijdorp, bekend om zijn vlinderkas Amazonica (waar u ook piranha’s treft), Congo-biotoop (met de grootste binnenplaats voor okapi’s ter wereld) en Oceanium 2.0 (waar in een serie aquaria Het Grote Barièrrerif wordt nagebootst).

visuals EuroParcs Kagerplassenvisuals EuroParcs Kagerplassen