Meer informatie bel
088 070 8000

EuroParcs
  •  
  • EuroParcs
  • Blog
  • Bonaire booming onder Amerikanen: vliegschema neemt grote vlucht

Bonaire booming onder Amerikanen: vliegschema neemt grote vlucht

04 februari 2019

Bonaire en daarmee ook EuroParcs Resort Bonaire is zogezegd ‘ontdekt’ door inwoners van de Verenigde Staten. American Airlines heeft namelijk besloten de drie extra vluchten die aan het begin van het hoogseizoen werd toegevoegd aan de wekelijkse lijnvlucht door te trekken voor heel 2019.

Een daverend succes voor de Tourism Corporation Bonaire (TCP) die zich jarenlang heeft ingezet hiervoor, maar vooral ook voor de economische vitaliteit van het eiland. De Amerikaanse toeristen besteden veel geld en zorgen voor een nog betere bezetting van de verblijfsaccommodaties, zoals EuroParcs Resort Bonaire. De nog hogere bezettingsgraad maakt kortom investeren in een appartement of penthouse op het resort nog interessanter.  ,,Omdat hiermee ook de bezettingsgraad van het resort in het laagseizoen structureel beter wordt”, aldus directeur Wim Vos jr. ,,En wij denken dat dit nog maar het begin is. De Amerikaanse markt is zo groot en Amerikanen houden van duiken en zeilen, twee activiteiten waarvoor Bonaire uitermate geschikt is. Sterker nog, het eiland geniet wereldfaam door de prachtige onderwaterwereld en de kalme golfslag.”  

Hoge vlucht
De vluchten, die worden uitgevoerd tussen Flamingo Airport op Bonaire en de luchthaven van Miami in Florida, hebben in korte tijd een hoge vlucht genomen. American Airlines besloot pas in juni 2018 voor het eerst rechtstreeks op Bonaire te vliegen. Het ging om een vlucht van een keer per week en op tijdelijke basis: de maatschappij wilde het aanzien of de rechtstreekse verbinding ook na het hoogseizoen in stand zou blijven. De populariteit van Bonaire verraste ook American Airlines dat aan het begin van het hoogseizoen het aantal wekelijkse vluchten plotsklaps met drie uitbreidde. Dat ook die vluchten een goede bezetting hebben blijkt wel uit her vervolgbesluit van American Airlines om de extra vluchten voor heel 2019 te handhaven.

Het vluchtschema blijft daarbij ongewijzigd: er wordt gevlogen op en van Bonaire op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Dat houdt volgens de TCB in dat er in totaal maandelijks 2300 stoelen worden aangeboden op vluchten tussen Miama en Bonaire. Dat is ook de extra bezetting die  verblijfsaccommodaties, zoals EuroParcs Resort Bonaire, mogen verwachten als het hoogseizoen voorbij is. Logischerwijs zet de TCB in op een verdere versteviging van de samenwerking met American Airlines.

De Amerikaanse toeristen besteden veel geld en zorgen voor een nog betere bezetting van de verblijfsaccommodaties

Vakantiewoningen op resort met topperspectief tijdens start verkoop op topsnelheid verkocht

18 september 2020
  Een resort met olympische status heeft op donderdag 17 september de kickstart gekregen die bij de status ervan past.
Lees verder

Profiteer van Oostenrijks topproject: start verkoop Alpenresort Olympiaregion Seefeld

11 september 2020
Een plek met een bewezen magneetfunctie op winter- en zomersporters: EuroParcs presenteert op 17 september in het informatiecentrum op EuroParcs Resort De ...
Lees verder

EuroParcs start met verkoop van vakantiewoningen in Oostenrijk

07 september 2020
APELDOORN/LEUTASCH- Nog geen drie maanden nadat EuroParcs de historische stap zette door de concurrerende partij Droomparken te kopen en daarmee te verdubbelen ...
Lees verder