Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Bonaire booming onder Amerikanen: vliegschema neemt grote vlucht

Bonaire booming onder Amerikanen: vliegschema neemt grote vlucht

04 februari 2019

Bonaire en daarmee ook EuroParcs Resort Bonaire is zogezegd ‘ontdekt’ door inwoners van de Verenigde Staten. American Airlines heeft namelijk besloten de drie extra vluchten die aan het begin van het hoogseizoen werd toegevoegd aan de wekelijkse lijnvlucht door te trekken voor heel 2019.

Een daverend succes voor de Tourism Corporation Bonaire (TCP) die zich jarenlang heeft ingezet hiervoor, maar vooral ook voor de economische vitaliteit van het eiland. De Amerikaanse toeristen besteden veel geld en zorgen voor een nog betere bezetting van de verblijfsaccommodaties, zoals EuroParcs Resort Bonaire. De nog hogere bezettingsgraad maakt kortom investeren in een appartement of penthouse op het resort nog interessanter.  ,,Omdat hiermee ook de bezettingsgraad van het resort in het laagseizoen structureel beter wordt”, aldus directeur Wim Vos jr. ,,En wij denken dat dit nog maar het begin is. De Amerikaanse markt is zo groot en Amerikanen houden van duiken en zeilen, twee activiteiten waarvoor Bonaire uitermate geschikt is. Sterker nog, het eiland geniet wereldfaam door de prachtige onderwaterwereld en de kalme golfslag.”  

Hoge vlucht
De vluchten, die worden uitgevoerd tussen Flamingo Airport op Bonaire en de luchthaven van Miami in Florida, hebben in korte tijd een hoge vlucht genomen. American Airlines besloot pas in juni 2018 voor het eerst rechtstreeks op Bonaire te vliegen. Het ging om een vlucht van een keer per week en op tijdelijke basis: de maatschappij wilde het aanzien of de rechtstreekse verbinding ook na het hoogseizoen in stand zou blijven. De populariteit van Bonaire verraste ook American Airlines dat aan het begin van het hoogseizoen het aantal wekelijkse vluchten plotsklaps met drie uitbreidde. Dat ook die vluchten een goede bezetting hebben blijkt wel uit her vervolgbesluit van American Airlines om de extra vluchten voor heel 2019 te handhaven.

Het vluchtschema blijft daarbij ongewijzigd: er wordt gevlogen op en van Bonaire op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Dat houdt volgens de TCB in dat er in totaal maandelijks 2300 stoelen worden aangeboden op vluchten tussen Miama en Bonaire. Dat is ook de extra bezetting die  verblijfsaccommodaties, zoals EuroParcs Resort Bonaire, mogen verwachten als het hoogseizoen voorbij is. Logischerwijs zet de TCB in op een verdere versteviging van de samenwerking met American Airlines.

De Amerikaanse toeristen besteden veel geld en zorgen voor een nog betere bezetting van de verblijfsaccommodaties

Misschien ook interessant

EuroParcs inspireert kandidaat-investeerders op informatieavond in Uitdam

08 september 2023
De informatieavond gisteravond op EuroParcs Poort van Amsterdam over investeringsmogelijkheden in Oostenrijk heeft tot concrete vervolgafspraken geleid.
Lees verder

Vast meerjarig rendement met nieuwe modellen op EuroParcs Zilverstrand

08 september 2023
Denkt u met dit prachtige weer aan uw vakantie in het buitenland? Aan een eigen vakantieverblijf waar u onvergetelijke momenten met uw naasten kunt vieren?
Lees verder