Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Bonaire ziet aantal toeristen fors toenemen

Bonaire ziet aantal toeristen fors toenemen

10 december 2021

Caribisch Nederland en vooral Bonaire heeft in het derde kwartaal fors meer toeristen mogen verwelkomen. Het ging met 40.000 reizigers naar Bonaire, Saba of Sint-Eustatius tussen begin juli en eind september om drie keer zoveel mensen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.  Het overgrote deel van die 40.000 toeristen, ruim 38.000 vakantiegangers, koos voor Bonaire. Dat eiland alleen al zag daarmee 2,5 keer zoveel mensen naar het eiland komen ten opzichte van kwartaal drie van 2020.   

Het aantal toeristen op de drie eilanden is zelfs een fractie hoger dan voor het coronatijdperk: in het jaar 2019 waren er in het derde kwartaal één procent minder vakantievierders. Het geeft aan dat Bonaire, ondanks alle coronabelemmeringen, nog altijd steeds populairder wordt. Het is namelijk voor mensen uit de Verenigde Staten nog altijd lastig om naar Bonaire te komen: veel vliegtuigmaatschappijen hebben hun vluchten nog niet hervat. Daardoor is het aandeel toeristen uit Amerika van 25 procent in 2019 gedaald naar 14 procent nu. Daar tegenover staat dat het aantal Nederlanders, dat vanuit het continent naar Caribisch Nederland gaat, met maar liefst 20 procent is gegroeid: van 35 procent twee jaar geleden naar 55 procent in het afgelopen kwartaal. 

 

Bonaire ziet aantal toeristen fors toenemen

Misschien ook interessant

EuroParcs inspireert kandidaat-investeerders op informatieavond in Uitdam

08 september 2023
De informatieavond gisteravond op EuroParcs Poort van Amsterdam over investeringsmogelijkheden in Oostenrijk heeft tot concrete vervolgafspraken geleid.
Lees verder