Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Corona doet trend naar meer binnenlandse vakanties alleen maar versnellen

Corona doet trend naar meer binnenlandse vakanties alleen maar versnellen

15 maart 2021

Dat het coronavirus voor een omslag in de invulling van vakanties heeft gezorgd klopt niet volgens ‘leisure’ onderzoeker Kees van der Most. ,,De trend van meer op vakantie gaan in eigen land was al voor de opkomst van COVID-19 zichtbaar”, zo liet hij op 9 maart tijdens het online congres ‘Vakantiepark van de toekomst’ optekenen. Eén reden daarvan is dat het imago van een binnenlandse vakantie als een armoedige keuze al aan het verdwijnen was voor de corona-uitbraak.

Dat komt onder meer door nieuwe innovatieve verblijfsconcepten zoals bij de EuroParcs Group groepsaccommodaties, Tiny Houses en de zeer duurzame Just Nature-woningen. Sowieso speelt volgens Van der Most duurzaamheidsbesef een rol bij de stijgende populariteit van het vakantie vieren in eigen land: vliegen is tenslotte slecht voor het klimaat. In het verlengde hiervan neemt het aandeel elektrische auto’s toe, maar de actieradius van deze voertuigen is beperkt wat ook binnenlandse vakanties stimuleert.

Tel hierbij op de steeds mooiere zomers in Nederland en het groeiend aantal 65-plussers dat vanwege gezondheidsredenen wel op vakantie wil maar niet te ver weg en je hebt een scala aan motivaties om een vakantie in eigen land door te brengen. Los van gezondheidsredenen, duurzaamheidsidealen en economische motieven stijgen binnenlandse vakanties ook om een andere reden in aantal: het is onder alle leeftijdsgroepen simpelweg ‘in’ om korte vakanties te vieren.  Uit onderzoek blijkt dat vanwege de reisafstand deze vakanties veelal dichtbij huis worden gevierd.

De trend van meer op vakantie gaan in eigen land was al voor de opkomst van COVID-19 zichtbaar

Misschien ook interessant

EuroParcs inspireert kandidaat-investeerders op informatieavond in Uitdam

08 september 2023
De informatieavond gisteravond op EuroParcs Poort van Amsterdam over investeringsmogelijkheden in Oostenrijk heeft tot concrete vervolgafspraken geleid.
Lees verder