Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • EuroParcs gaat nieuw park aan het IJsselmeer ontwikkelen: EuroParcs Enkhuizer Strand.

EuroParcs gaat nieuw park aan het IJsselmeer ontwikkelen: EuroParcs Enkhuizer Strand.

06 juli 2023

Een absolute zichtlocatie op de ‘oost’ van West-Friesland: zo laat EuroParcs Enkhuizer Strand zich omschrijven. EuroParcs gaat namelijk op één van de mooiste plekken van Nederland dit park ontwikkelen. EuroParcs Enkhuizer Strand is namelijk gesitueerd op de meest oostelijke punt van West-Friesland, direct aan het IJsselmeer, het bekende Zuiderzeemuseum en het attractiepark Sprookjeswonderland.

Deze A-locatie biedt dan ook alles wat een vakantieganger wenst: strand, veilig zwemwater, een fantastisch uitzicht over het water en vertier in het attractiepark. Bovendien is Enkhuizen ook nog eens rijk aan cultuur en historie. Niet alleen in het Zuiderzeemuseum waar historische schepen op ware grootte liggen, maar ook in het centrum van de stad. De vele restaurants en cafés, de pittoreske haven met de bruine vloot die daar regelmatig aanmeert en het sfeervolle winkelbestand maken EuroParcs Enkhuizer Strand tot een toplocatie met een zeer kansrijk investeerdersperspectief.

Om dit verder te onderstrepen gaat EuroParcs een zogeheten kustboog ontwikkelen waarbij het strand wordt verlengd tot ruim een kilometer in totaal en wordt verbreed tot bijna 40 meter. Bovendien gaat het binnenzwembad van Enkhuizen als hoofdgebouw van het park fungeren. Dit bad bestaat uit een wedstrijdbad, recreatiebad, peuterbad, waterglijbaan, Turkse stoomcabines, zonnebanken, zwemmersbar, jetstreams, waterval, bruisplaten en bruisbanken. Kortom, dit vakantiepark heeft op loopafstand alles wat een vakantievierend gezin wenst.

EuroParcs Enkhuizer Strand gaat bestaan uit 154 accommodaties, verdeeld in een strand-, bos- en waterzone. Elk van deze zones herbergt vakantiewoningen en vegetatie die passen bij de omgeving. Om vast enkele blikvangers te noemen: de Beach Houses en de dubbellaagse vakantiewoningen. De gemene deler van al deze woningtypen is het terras dan wel de veranda die het binnen- en buitenleven met elkaar verbindt en versterkt.

Omgeving

Vanaf het vakantiepark bent u binnen enkele minuten in de binnenstad, langs de monumentale Koepoort of Drommedaris. Of zorg voor een blos op de wangen en een twinkeling in de ogen van uw kinderen door Sprookjeswonderland te betreden; dit vakantiepark is leuk voor kinderen tot en met pakweg tien jaar. Oudere kinderen en hun ouders kunnen zich onder meer vermaken op de kartbaan en lasergameruimtes in Happy Days in Grootebroek, op nog geen tien minuten rijden vanaf het park.

Verder is het in de omgeving over de IJsselmeerdijk prachtig wandelen en fietsen en kunt u bij helder weer wellicht de Marker Wadden zien. Dit recent aangelegde natuurgebied is te bereiken door van Enkhuizen over de Houtribdijk naar Lelystad te rijden en daar de boot te pakken. Eventueel kunt u dat combineren met een bezoek aan Batavia Stad Fashion Outlet waar u goedkoop kleding van A-merken kunt aanschaffen.

Heeft u interesse?

Maak een afspraak

Bekijk het project

Misschien ook interessant

Toename van het aantal toeristen maakt investeren in een vakantiewoning steeds interessanter

Toename van het aantal toeristen maakt investeren in een vakantiewoning steeds interessanter

27 september 2023
Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) groeit het aantal buitenlandse toeristen en zakenreizigers dit jaar met maar liefst 30 procent tot een totaal van 21 miljoen.
Lees verder

Profiteer van 7% gegarandeerd rendement en nog veel meer op de Second Home Beurs  

27 september 2023
EuroParcs toont zich ook dit jaar prominent op de Second Home Beurs in de Jaarbeurs Utrecht die van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober wordt gehouden.
Lees verder