Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • EuroParcs ontwikkelt eerste park in Wallonië: EuroParcs La Cascade

EuroParcs ontwikkelt eerste park in Wallonië: EuroParcs La Cascade

07 augustus 2023

EuroParcs gaat een derde vakantiepark in België ontwikkelen: na EuroParcs Zilverstrand en EuroParcs Hoge Kempen wordt naar verwachting in de loop van 2024 EuroParcs La Cascade in de Belgische Ardennen geopend. Op deze eerste EuroParcs-locatie in Franstalig België, gelegen op korte afstand van Namen, worden 177 vakantiewoningen gerealiseerd waarvan 69 in de eerste fase. Het park wordt verrijkt met een grote variëteit qua verblijfsaccommodaties, zowel qua design als inrichting.

Met EuroParcs La Cascade zet EuroParcs de ambities kracht bij om in België een toonaangevende speler te worden op het gebied van de ontwikkeling en exploitatie van vakantieparken.  ,,Wij willen daarom nog meer locaties kopen en herijken naar het EuroParcs-concept”, vertelt marketing manager Joeri van Duuren. ,,Dit houdt in een kwalitatief hoogwaardig aanbod van zowel vakantiewoningen als faciliteiten. EuroParcs houdt daarbij de regie qua verhuur en beheer, maar verkoopt het eigendomsrecht van de vakantieverblijven aan geïnteresseerden. Dat kunnen particulieren zijn die voor privégeluk op zoek zijn naar een vakantiewoning of investeerders die de aankoop doen uit rendementsoverwegingen.”

Het vakantiepark in wording ligt in het hart van de groene Samson-vallei, direct aan deze rivier en ook direct aan een kleine waterval waaraan het vakantiepark ook zijn naam ontleent. De regio geniet een wandel- en ook fietswalhalla te zijn: zo ligt de Muur van Hoei, bekende scherprechter van de wielerklassieker Waalse Pijl, op een klein half uur van het park.

Stedelijke voorzieningen nabij

Verder is Namen, de hoofdstad van Wallonië, op slechts iets meer dan tien minuten gesitueerd. Europarcs La Cascade ligt kortom midden in de natuur, maar stedelijke voorzieningen zijn op korte afstand. Zo ligt Dinant op een half uur rijafstand met de auto.

Zowel Dinant, Hoei als Namen wordt gekenmerkt door een sfeervol, historisch centrum met een centraal plein met aansprekende horeca en monumenten. De belangrijkste blikvangers zijn in Namen de citadel, net as Dinant waar ook de imposante rotsformatie waar de citadel op rust een wauw-effect geeft. In Hoei zijn de Fort van Hoei uit het begin van de negentiende eeuw en de nabijgelegen Middeleeuwse Collegiale kerk Onze-Lieve-Vrouw de grootste eyecatchers.

De omgeving van EuroParcs La Cascade wordt verder ingekleurd door Middeleeuwse kastelen, familievermaak (denk bijvoorbeeld aan het attractiepark Koningin Fabiola Pretpark

in Namen en het Mont Mosan Kinderpretpark in Hoei) en de vele grottenstelsels. Vlak bij het park liggen de grotten van Goyet, verder zijn de grotten van Han een aanrader vanwege onder meer de prachtige stalagmieten en andere prachtige rotsformaties.

Wilt u een afspraak maken voor meer informatie over deze A-locatie? Bel dan naar 088-0708000 of maak een afspraak.

Maak een afspraak

Misschien ook interessant

Toename van het aantal toeristen maakt investeren in een vakantiewoning steeds interessanter

Toename van het aantal toeristen maakt investeren in een vakantiewoning steeds interessanter

27 september 2023
Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) groeit het aantal buitenlandse toeristen en zakenreizigers dit jaar met maar liefst 30 procent tot een totaal van 21 miljoen.
Lees verder

Profiteer van 7% gegarandeerd rendement en nog veel meer op de Second Home Beurs  

27 september 2023
EuroParcs toont zich ook dit jaar prominent op de Second Home Beurs in de Jaarbeurs Utrecht die van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober wordt gehouden.
Lees verder