Meer informatie bel
088 070 8000

EuroParcs
  •  
  • EuroParcs
  • Blog
  • EuroParcs wordt de nieuwe eigenaar van Camping De Wije Werelt

EuroParcs wordt de nieuwe eigenaar van Camping De Wije Werelt

03 november 2017

APELDOORN- Een familiebedrijf zijn houdt niet alleen in een duurzame langetermijnvisie kunnen overleggen aan jouw relaties, van belang is ook dat je een geschiedenis kunt tonen. Van de historie van EuroParcs kun je sinds vorig jaar in de belevingsruimte in het nieuwe hoofdkantoor in Apeldoorn al een indruk krijgen. Daarnaast heeft het bedrijf van de familie Vos een historische canon opgesteld. Maar met de aankoop van camping De Wije Werelt van de familie Prangsma is de cirkel pas echt rond. Hiermee keert de familieonderneming terug naar haar wortels.

Want in Otterlo, daar begon het voor het bedrijf dat inmiddels elf resorts in Nederland en één op Bonaire in eigendom heeft. ,,Onze grootvader is daar in de jaren zestig begonnen met de verkoop van stacaravans en chalets”, vertelt Wouter Vos die samen met zijn broer Wim de derde generatie van het familiebedrijf vormt. ,,Onze vader heeft in Otterlo het vak geleerd, heeft vanuit daar het bedrijf uitgebreid. En ik en mijn broer zijn weliswaar in Apeldoorn opgegroeid, maar we kwamen nog vaak in Otterlo. We hebben heel vaak in de tuin van onze grootouders en de omliggende bossen als kind gespeeld. We kwamen toen ook vaak op De Wije Werelt. Het huis van onze grootouders grensde zowat aan dat van de camping.”

De vele jeugdherinneringen maken de aankoop van De Wije Werelt anders dan alle andere campings en vakantieparken die EuroParcs in de afgelopen jaren heeft gekocht. Wim Vos; ,,We willen het hart van De Wije Werelt intact houden. De familie Prangsma heeft in de afgelopen tientallen jaren iets heel moois neergezet en daarop willen we voortborduren. Horecagebouw De Houtzagerij met zijn bijzondere design, de indoor speeltuin, het zwembad, maar ook de natuuraccommodaties: Ze maken deze camping uniek en ook van deze tijd. Want met materialen uit het bos een mooie en originele vakantiewoning bouwen, dat is duurzaam en origineel en wat de consument anno 2017 wil. Wij gaan als nieuwe eigenaren door op deze weg: We willen meer vakantiehuizen bouwen in een stijl die past in de tradities van de Veluwe.”

EuroParcs kan met de aankoop van camping De Wije Werelt een nieuwe doelgroep bedienen. Nog niet eerder heeft EuroParcs de mogelijkheid geboden om vakantiehuizen op de Veluwe te kopen en te huren. Wouter Vos; ,,Midden op de Veluwe en grenzend aan een zandverstuiving, dát maakt deze locatie voor ons zo uniek. Wij zijn er trots op dat wij deze plek toe mogen voegen aan de EuroParcs-ketting en hiermee een fantastische locatie aan kunnen bieden aan aspirant-kopers en potentiële huurders.”

Wouter Vos; ,,Midden op de Veluwe en grenzend aan een zandverstuiving, dát maakt deze locatie voor ons zo uniek.''

Vakantiewoningen op resort met topperspectief tijdens start verkoop op topsnelheid verkocht

18 september 2020
  Een resort met olympische status heeft op donderdag 17 september de kickstart gekregen die bij de status ervan past.
Lees verder

Profiteer van Oostenrijks topproject: start verkoop Alpenresort Olympiaregion Seefeld

11 september 2020
Een plek met een bewezen magneetfunctie op winter- en zomersporters: EuroParcs presenteert op 17 september in het informatiecentrum op EuroParcs Resort De ...
Lees verder

EuroParcs start met verkoop van vakantiewoningen in Oostenrijk

07 september 2020
APELDOORN/LEUTASCH- Nog geen drie maanden nadat EuroParcs de historische stap zette door de concurrerende partij Droomparken te kopen en daarmee te verdubbelen ...
Lees verder