Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Forse stijging bezettingsgraad op vakantieparken verwacht

Forse stijging bezettingsgraad op vakantieparken verwacht

18 januari 2021

De bezettingsgraad op vakantieparken is naar verwachting dit jaar fors hoger. Dat meldt het Financieel Dagblad na onderzoek onder diverse vakantieparkaanbieders. EuroParcs kan die visie alleen maar onderschrijven: ,,Een vakantiewoning is coronaproof en bied je de mogelijkheid om toch even eruit te gaan met je gezin of in een inspirerende omgeving, dicht bij de natuur, je werk te doen”, verklaart Wim Vos namens de directie van EuroParcs.

Op Micazu, een internetplatform waarop Nederlandse eigenaren hun vakantiewoning in de spreekwoordelijke etalage zetten voor de verhuur, is deze maand een forse stijging in bezoekersaantallen binnen. Ook wordt er voor het voorjaar al fors geboekt. De steeds strengere coronamaatregelen hebben daarop geen enkele invloed. ,,Integendeel zelfs”, verklaart Vos. ,,Hoe minder andere opties voor een vakantie overblijven, hoe hoger de bezettingsgraad op de vakantieparken is.”

En dat vertaalt zich weer naar het rendement op een vakantiewoning, niet alleen nu maar ook later. ,,We merken nu al dat het aantal gasten dat afgelopen zomer voor het eerst heeft geboekt en nu opnieuw bij ons reserveert toeneemt”, aldus Marco Budding, Manager Rental Marketing bij de EuroParcs Group. ,,EuroParcs weet door corona een nieuwe doelgroep te bereiken dat voor een deel blijvend is, omdat Nederlanders door alle reisbeperkingen hun eigen land herontdekt hebben. En de resorts van EuroParcs zijn stuk voor stuk op absolute A-locaties gelegen.”

,,Hoe minder andere opties voor een vakantie overblijven, hoe hoger de bezettingsgraad op de vakantieparken is.”

Misschien ook interessant

EuroParcs inspireert kandidaat-investeerders op informatieavond in Uitdam

08 september 2023
De informatieavond gisteravond op EuroParcs Poort van Amsterdam over investeringsmogelijkheden in Oostenrijk heeft tot concrete vervolgafspraken geleid.
Lees verder