Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Hoogseizoen uitstekend voor vakantieparkorganisaties

Hoogseizoen uitstekend voor vakantieparkorganisaties

02 september 2020

De mooie zomer, in combinatie met de oproep van het kabinet om in eigen land vakantie te vieren dit jaar, heeft ertoe geleid dat vakantieparkorganisaties in Nederland een tophoogseizoen beleefd hebben. Niet alleen EuroParcs maar ook concullega’s in de markt meldden deze zomer vol te zitten. Nu is dat niet vreemd, maar de opbrengsten lagen dit jaar hoger dan normaal door de grote vraag vanuit de markt. Daardoor hoefden er geen last minute-acties met goedkopere prijzen gehouden te worden.

Cijfers over het totaalbeeld, waarbij die over het slechte voorjaar door de coronacrisis zijn meegenomen, zijn nog niet bekend gemaakt. Dat geldt wel voor de kampeersector. Ondanks de mooie zomer hebben de campings in vergelijking met 2019 110 miljoen euro ingeleverd. Dat moet volgens brancheorganisatie Hiswa-Recron echter als een opsteker worden gezien, want een eerdere schatting ging uit van een omzetverlies van 250 miljoen.

De coronacrisis zou, zeker voor de langere termijn, voor de vakantieparkorganisaties weleens positief uit kunnen pakken. Zowel EuroParcs, andere bedrijven in deze sector als Hiswa-Recron spreken de verwachting uit dat Nederland ‘herontdekt’ is door de Nederlanders. ,,Men heeft gezien en ervaren hoe mooi Nederland eigenlijk is”, vertelt Marketing Manager Joeri van Duuren van EuroParcs. ,,Wij hebben hier de meeste boten, de meeste vaarwegen en de meeste vakantieparken. Nederland was altijd al een prachtig land om je vakantie door te brengen. Daar komt bij dat de zomers in Nederland veel mooier zijn dan pakweg tien tot vijftien jaar geleden. Je hoeft voor de zon en de warmte niet meer naar Zuid-Europa. Sterker, daar stijgt de temperatuur elke zomer meer en meer naar waarden die door veel mensen als onplezierig wordt beschouwd. Het wordt daar kortom in juli en augustus in de beleving van veel mensen regelmatig te heet.”

De verwachting bij EuroParcs is dat mensen, die in de zomer door bijvoorbeeld hun werk niet op vakantie kunnen, dit najaar ook meer voor vakantie in eigen land kiezen dan voorheen. ,,Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit ook deels afhankelijk is van het weer”, verklaart Van Duuren. ,,Gelukkig hebben we in Nederland de laatste jaren mooie september- en oktobermaanden gehad, daar hopen we nu ook op.”

Hoogseizoen uitstekend voor vakantieparkorganisaties

Misschien ook interessant

Toename van het aantal toeristen maakt investeren in een vakantiewoning steeds interessanter

Toename van het aantal toeristen maakt investeren in een vakantiewoning steeds interessanter

27 september 2023
Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) groeit het aantal buitenlandse toeristen en zakenreizigers dit jaar met maar liefst 30 procent tot een totaal van 21 miljoen.
Lees verder

Profiteer van 7% gegarandeerd rendement en nog veel meer op de Second Home Beurs  

27 september 2023
EuroParcs toont zich ook dit jaar prominent op de Second Home Beurs in de Jaarbeurs Utrecht die van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober wordt gehouden.
Lees verder