Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Nederlander kiest in groten getale voor vakantie voor eigen land

Nederlander kiest in groten getale voor vakantie voor eigen land

15 februari 2021

Bijna vijftig procent van de Nederlanders overweegt om de vakantie in eigen land door te brengen.  Ruim 25 procent staat hier neutraal tegenover of weet het nog niet, het resterende kwart heeft de voorkeur voor een vakantie in het buitenland. Dat hebben toerismebureau NBTC en brancheorganisatie Hiswa-Recron laten weten na onderzoek.

Opvallend is dat veel meer mensen dan vorig jaar de voorkeur lijken te hebben voor een vakantie in Nederland ondanks dat het met de coronacijfers de goede kant op gaat. Beide organisaties hebben namelijk een ‘coronatijdlijn’ uitgestippeld waaruit blijkt er in 2021 mogelijk 21 miljoen korte en lange vakanties in eigen land gevierd gaan worden. Dat zijn er twee miljoen meer dan in 2020. ,,Wij herkennen ons in het geschetste beeld”, verklaart Linda van der Wildt namens de afdeling Marketing Verhuur van de EuroParcs Group. ,,Het loopt bij ons al weken storm met boekingen. Nederlanders hebben door corona hun eigen land herontdekt als vakantieland. Daarnaast is door de coronacrisis meer dan ooit gebleken dat je in een vakantiewoning veilig en met veel privacy vakantie kunt hebben. De resorts van de EuroPacs Group hebben daarbij als extra pre dat ze altijd aan het water of bij een mooi natuurgebied zijn gelegen, waardoor er meer dan voldoende te doen is.”     

Het loopt bij ons al weken storm met boekingen. Nederlanders hebben door corona hun eigen land herontdekt als vakantieland

Misschien ook interessant

EuroParcs pakt uit op de Second Home Beurs

EuroParcs pakt uit op de Second Home Beurs

26 september 2022
EuroParcs toont zich ook dit jaar prominent op de Second Home Beurs die van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.
Lees verder