Meer informatie bel
088 070 8000

EuroParcs
  •  
  • EuroParcs
  • Blog
  • Poort tot ‘kasteel van een resort’ geopend

Poort tot ‘kasteel van een resort’ geopend

05 september 2017

OOST-GRAFTDIJK- Het familiebedrijf EuroParcs is een nieuwe weg ingeslagen. In de letterlijke zin van het woord welteverstaan. Met de officiële opening van de toegangsweg tot Resort De Rijp afgelopen zaterdag zijn de dorpskernen van Oost- en West-Graftdijk voorgoed verlost van de hinder van zwaar verkeer en toeristisch verkeer waartegen bewoners zich in de afgelopen tien jaar regelmatig verzetten.

,,We sluiten vandaag een dossier af dat zijn oorsprong kent in 2006”, aldus de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge. Wim Vos benadrukte namens de directie van EuroParcs de meerwaarde van het vakantiepark in Oost-Graftdijk. ,,Resort De Rijp was, is en blijft een trendsetter onder de vakantieparken. Het is een kasteel van een resort en deze toegangsweg is de poort tot dat kasteel.”

Zijn vader, Wim Vos senior, was in de ‘nuljaren’ van de 21e eeuw inderdaad een vernieuwer in de recreatiemarkt met zijn visie van streekgebonden architectuur: vakantiehuizen bouwen naar de bouwgeschiedenis van de streek. Resort De Rijp had de primeur. Daar verrezen Zaanse vakantiehuizen in historische stijl waardoor het resort al snel de naam ‘tweede Zaanse Schans’ in de volksmond kreeg. Zijn zoons Wim en Wouter Vos pasten die visie ook op andere resorts toe, waaronder bijvoorbeeld Resort Poort van Amsterdam in Uitdam, waardoor de ster van EuroParcs in de recreatiebranche nog altijd rijzende is. Met de recente aankoop van Resort Markermeer in Bovenkarspel, waarvan de kavels op 23 september officieel in de verkoop gaan, heeft het familiebedrijf in Noord-Holland zelfs een dominante positie verworven.

De realisatie van de toegangsweg versterkt die positie nog meer. ,,Resort De Rijp is sowieso het enige vakantiepark in de gemeente Alkmaar”, liet wethouder Jan Nagengast optekenen. ,,En je hoeft alleen maar rond te kijken, waarom we als gemeente ons hard hebben gemaakt voor dit vakantiepark. Deze toegangsweg is dan ook een win-win-win-situatie: Voor de omwonenden, voor de gemeente en uiteraard ook voor EuroParcs zelf. En nu iedereen op één lijn staat kan dit vakantiepark in alle rust nog mooier gemaakt worden.”

Daar wees Wim Vos in zijn speech op, maar hij en de burgemeester wezen ook nog op iets anders: de rol die Nagengast zelf heeft gespeeld bij de totstandkoming van de toegangsweg. ,,Ik mag het woord pushen niet noemen, maar hij heeft heel erg geduwd om tot een oplossing van deze kwestie te komen”, aldus Bruinooge. ,,Wij zijn hem dan ook veel dank verschuldigd.”

…De opvolging van het familiebedrijf EuroParcs dient zich al heel voorzichtig aan. De vierjarige Wim Vos knipt met hulp van zijn gelijknamige vader en burgemeester Piet Bruinooge het lint door en opent daarmee de toegangsweg…

EuroParcs meer dan zomaar present op Masters of LXRY

10 december 2018
De eerste deelname, alweer ruim vijf jaar geleden, is geen toevalstreffer gebleken: EuroParcs is een vaste waarde geworden op het jaarlijkse uithangbord van ...
Lees verder

Vraag recreatiewoningen neemt toe

24 november 2018
Het toekomstperspectief voor investeerders in recreatiewoningen bij EuroParcs is erg gunstig. Uit cijfers van het Bureau Stedelijke Planning  (BSP, www.
Lees verder

Eerste Borrel, Bites & Business groot succes

17 november 2018
Op vrijdagavond 16 november vond de eerste Borrel, Bites & Business plaats.
Lees verder