Meer informatie bel
088 070 8000

EuroParcs
  •  
  • EuroParcs
  • Blog
  • Resort Markermeer wordt recreatieplek voor iedereen

Resort Markermeer wordt recreatieplek voor iedereen

27 september 2017

BOVENKARSPEL- De stralende nazomerzon symboliseerde afgelopen zaterdag (23 september) de uitstraling dat het gloednieuwe Resort Markermeer gaat hebben naar de omgeving toe. ,,Open, mooi, toegankelijk en laagdrempelig”, verklaart directeur Wim Vos van EuroParcs dat de eigenaar is van het resort dat op deze zaterdagmorgen zijn verkoopopening beleeft. De contouren van hoe het resort gaat worden is nu al te zien: al ruim tien chalets zijn in volle glorie en volledig ingericht te bekijken. Blikvangers zijn de modellen met balkon boven het water. Wethouders Nico Slagter en Ton Schuitemaker van de gemeente Stede Broec: ,,Dit is wat we voor ogen hadden.”

Het uitzicht over het glinsterende Markermeer in de nazomerzon is inspirerend en een voorrecht te noemen. Een voorrecht dat blijft voor iedereen in de omgeving, zo benadrukken de wethouders en de eigenaar. ,,Dat hebben we nadrukkelijk in de overeenkomst vast laten leggen”, verklaart Slagter. Wim Vos vult aan: ,,Bij dit resort is ons resort in Uitdam, Resort Poort van Amsterdam, als blauwdruk genomen. Alleen, dat resort is meer gericht op de exclusieve markt. Dit resort blijft in uitstraling en prijs laagdrempelig. Iedereen uit de regio is welkom om in de horeca of op het terras wat te drinken en te eten. Daarnaast kunnen ze lekker zwemmen in het Markermeer zoals ze altijd gewoon waren. Er wordt geen entree geheven of zoiets. Met name de mensen die voorheen op de camping stonden en uit financiële redenen geen recreatiewoning hebben kunnen kopen, heten we van harte welkom. We begrijpen hun teleurstelling maar willen er alles aan doen dat ze toch op hun vertrouwde plek kunnen recreëren. Denk bijvoorbeeld aan een schappelijk huurtarief als ze een weekend of midweek op Resort Markermeer willen verblijven.”

Het feit dat EuroParcs een familiebedrijf is dat betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan, was één van de redenen dat de gemeente Stede Broec voor EuroParcs heeft gekozen. ,,Daarnaast was het langetermijnperspectief, zeg maar de totale presentatie vanaf de start van de ontwikkeling tot de eindfase dat ons aansprak”, aldus Slagter. Dat houdt bijvoorbeeld in dat er een zwembad komt. ,,Op het land of deels in het Markermeer”, aldus Wim Vos. ,,Verder zitten we te denken aan een aquasplash te denken. Dat is water dat opspuit uit de grond. Dat vinden kinderen fantastisch.”

Inmiddels lijkt de visie van EuroParcs ook bij de oorspronkelijke campinggasten aan te slaan. Wim Vos: ,,In het begin hadden we moeite om ze te overtuigen, maar inmiddels hebben toch al meer dan tien van hen een chalet gekocht. Dat sterkt ons in onze overtuiging dat wij de juiste toon hebben aangeslagen.” Dat geldt voor de gehele presentatie van het resort, want op deze zaterdagmorgen is op diverse chalets al het bordje ‘verkocht’ te lezen.

Blikvangers zijn de modellen met balkon boven het water. Wethouders Nico Slagter en Ton Schuitemaker van de gemeente Stede Broec: ,,Dit is wat we voor ogen hadden.”

Swingen en meezingen op Second Home Beurs!

08 februari 2019
Niet alleen informatief, maar vooral ook fris, uitbundig en sprankelend.
Lees verder

Bonaire booming onder Amerikanen: vliegschema neemt grote vlucht

04 februari 2019
Bonaire en daarmee ook EuroParcs Resort Bonaire is zogezegd ‘ontdekt’ door inwoners van de Verenigde Staten.
Lees verder

Stijgende vraag leidt tot extra Second Home Beurs

28 januari 2019
De alsmaar stijgende vraag naar vakantiewoningen heeft ertoe geleid dat afgelopen weekend een voor het tweede jaar op rij een extra Second Home Beurs is ...
Lees verder