Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Resort Markermeer wordt recreatieplek voor iedereen

Resort Markermeer wordt recreatieplek voor iedereen

27 september 2017

BOVENKARSPEL- De stralende nazomerzon symboliseerde afgelopen zaterdag (23 september) de uitstraling dat het gloednieuwe Resort Markermeer gaat hebben naar de omgeving toe. ,,Open, mooi, toegankelijk en laagdrempelig”, verklaart directeur Wim Vos van EuroParcs dat de eigenaar is van het resort dat op deze zaterdagmorgen zijn verkoopopening beleeft. De contouren van hoe het resort gaat worden is nu al te zien: al ruim tien chalets zijn in volle glorie en volledig ingericht te bekijken. Blikvangers zijn de modellen met balkon boven het water. Wethouders Nico Slagter en Ton Schuitemaker van de gemeente Stede Broec: ,,Dit is wat we voor ogen hadden.”

Het uitzicht over het glinsterende Markermeer in de nazomerzon is inspirerend en een voorrecht te noemen. Een voorrecht dat blijft voor iedereen in de omgeving, zo benadrukken de wethouders en de eigenaar. ,,Dat hebben we nadrukkelijk in de overeenkomst vast laten leggen”, verklaart Slagter. Wim Vos vult aan: ,,Bij dit resort is ons resort in Uitdam, Resort Poort van Amsterdam, als blauwdruk genomen. Alleen, dat resort is meer gericht op de exclusieve markt. Dit resort blijft in uitstraling en prijs laagdrempelig. Iedereen uit de regio is welkom om in de horeca of op het terras wat te drinken en te eten. Daarnaast kunnen ze lekker zwemmen in het Markermeer zoals ze altijd gewoon waren. Er wordt geen entree geheven of zoiets. Met name de mensen die voorheen op de camping stonden en uit financiële redenen geen recreatiewoning hebben kunnen kopen, heten we van harte welkom. We begrijpen hun teleurstelling maar willen er alles aan doen dat ze toch op hun vertrouwde plek kunnen recreëren. Denk bijvoorbeeld aan een schappelijk huurtarief als ze een weekend of midweek op Resort Markermeer willen verblijven.”

Het feit dat EuroParcs een familiebedrijf is dat betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan, was één van de redenen dat de gemeente Stede Broec voor EuroParcs heeft gekozen. ,,Daarnaast was het langetermijnperspectief, zeg maar de totale presentatie vanaf de start van de ontwikkeling tot de eindfase dat ons aansprak”, aldus Slagter. Dat houdt bijvoorbeeld in dat er een zwembad komt. ,,Op het land of deels in het Markermeer”, aldus Wim Vos. ,,Verder zitten we te denken aan een aquasplash te denken. Dat is water dat opspuit uit de grond. Dat vinden kinderen fantastisch.”

Inmiddels lijkt de visie van EuroParcs ook bij de oorspronkelijke campinggasten aan te slaan. Wim Vos: ,,In het begin hadden we moeite om ze te overtuigen, maar inmiddels hebben toch al meer dan tien van hen een chalet gekocht. Dat sterkt ons in onze overtuiging dat wij de juiste toon hebben aangeslagen.” Dat geldt voor de gehele presentatie van het resort, want op deze zaterdagmorgen is op diverse chalets al het bordje ‘verkocht’ te lezen.

Blikvangers zijn de modellen met balkon boven het water. Wethouders Nico Slagter en Ton Schuitemaker van de gemeente Stede Broec: ,,Dit is wat we voor ogen hadden.”

Misschien ook interessant

EuroParcs inspireert kandidaat-investeerders op informatieavond in Uitdam

08 september 2023
De informatieavond gisteravond op EuroParcs Poort van Amsterdam over investeringsmogelijkheden in Oostenrijk heeft tot concrete vervolgafspraken geleid.
Lees verder

Vast meerjarig rendement met nieuwe modellen op EuroParcs Zilverstrand

08 september 2023
Denkt u met dit prachtige weer aan uw vakantie in het buitenland? Aan een eigen vakantieverblijf waar u onvergetelijke momenten met uw naasten kunt vieren?
Lees verder