Meer informatie bel
088 070 8000

EuroParcs
  •  
  • EuroParcs
  • Blog
  • Spaarrente naar nul procent, EuroParcs als alternatief

Spaarrente naar nul procent, EuroParcs als alternatief

16 januari 2020

Een historisch besluit: ABN Amro gaat per 1 april de spaarrente naar nul procent wijzigen voor klanten met een saldo tot 2,5 miljoen euro. Het is de eerste bank die hiertoe overgaat. Bij ING en Rabobank is de rente op een gewone particuliere spaarrekening nu nog 0,01 procent. Het is een besluit dat nog meer Nederlanders zal besluiten om over te stappen naar een andere manier van hun geld wegzetten, bijvoorbeeld door het te investeren in recreatief onroerend goed bij een ervaren partij als EuroParcs.

De bank geeft als reden van de renteverlaging aan dat spaargeld geld kost, omdat ze enerzijds kosten maken als ze dat bij de Europese Centrale Bank willen stallen en anderzijds de markt op dit moment al genoeg financieringsmogelijkheden heeft. Dit is ook de reden dat kapitaalkrachtige klanten al rente over hun spaargeld betalen. De drieduizend particuliere klanten en 2200 zakelijke klanten die meer dan 2,5 miljoen op de rekening hebben, gaan vanaf 1 april meer rente betalen: de bank verhoogt dat percentage dan naar een half procent.

Het ligt in de lijn der verwachting nu sparen echt niets meer oplevert -dat deed het al enige tijd niet als men het jaarlijkse inflatiecijfer meeneemt – dat spaarders zullen uitwijken naar andere vertrouwde manieren om geld te laten renderen: het investeren in gebouwen en grond. Wie kiest voor een partij als EuroParcs kan beide krijgen, een vakantiewoning en grond. En ook nog doorgaans voor een lager tarief dan een gemiddelde woning in de Randstad momenteel kost plus een interessant perspectief.

Meer weten? Bel naar 088-0708000 en vraag naar één van onze ervaren aankoopadviseurs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Online een afspraak maken kan natuurlijk ook.

spaarders zullen uitwijken naar andere vertrouwde manieren om geld te laten renderen

Nu ook op afstand een persoonlijk beeld- en adviesgesprek

31 maart 2020
Het is nu ook mogelijk om op afstand een duidelijk beeld te krijgen over de investeringsmogelijkheden bij EuroParcs.
Lees verder
Investeren bij EuroParcs in crisistijd is good business

Investeren bij EuroParcs in crisistijd is good business

26 maart 2020
Als iets ons geleerd heeft van crises, waarvan die tussen 2008 en 2015 het meest in het oog springt, is dat deze kansen bieden.
Lees verder
Second Home Beurs afgelast, wél open dagen

Second Home Beurs afgelast, wél open dagen

12 maart 2020
De Second Home Beurs, die van vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart zou worden gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, gaat niet door.
Lees verder