Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Spaarrente naar nul procent, EuroParcs als alternatief

Spaarrente naar nul procent, EuroParcs als alternatief

16 januari 2020

Een historisch besluit: ABN Amro gaat per 1 april de spaarrente naar nul procent wijzigen voor klanten met een saldo tot 2,5 miljoen euro. Het is de eerste bank die hiertoe overgaat. Bij ING en Rabobank is de rente op een gewone particuliere spaarrekening nu nog 0,01 procent. Het is een besluit dat nog meer Nederlanders zal besluiten om over te stappen naar een andere manier van hun geld wegzetten, bijvoorbeeld door het te investeren in recreatief onroerend goed bij een ervaren partij als EuroParcs.

De bank geeft als reden van de renteverlaging aan dat spaargeld geld kost, omdat ze enerzijds kosten maken als ze dat bij de Europese Centrale Bank willen stallen en anderzijds de markt op dit moment al genoeg financieringsmogelijkheden heeft. Dit is ook de reden dat kapitaalkrachtige klanten al rente over hun spaargeld betalen. De drieduizend particuliere klanten en 2200 zakelijke klanten die meer dan 2,5 miljoen op de rekening hebben, gaan vanaf 1 april meer rente betalen: de bank verhoogt dat percentage dan naar een half procent.

Het ligt in de lijn der verwachting nu sparen echt niets meer oplevert -dat deed het al enige tijd niet als men het jaarlijkse inflatiecijfer meeneemt – dat spaarders zullen uitwijken naar andere vertrouwde manieren om geld te laten renderen: het investeren in gebouwen en grond. Wie kiest voor een partij als EuroParcs kan beide krijgen, een vakantiewoning en grond. En ook nog doorgaans voor een lager tarief dan een gemiddelde woning in de Randstad momenteel kost plus een interessant perspectief.

Meer weten? Bel naar 088-0708000 en vraag naar één van onze ervaren aankoopadviseurs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Online een afspraak maken kan natuurlijk ook.

spaarders zullen uitwijken naar andere vertrouwde manieren om geld te laten renderen

Misschien ook interessant

Genieten van een eigen vakantiewoning voor een beperkt bedrag? Kies voor EuroParcs Private Lease

24 oktober 2023
Altijd gedroomd van een eigen vakantiehuis maar hikte u tegen het aankoopbedrag aan?
Lees verder