Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Start verkoop villa's op Texel

Start verkoop villa's op Texel

25 mei 2022

Een vakantiepark op één van de meest gewilde vakantielocaties van Nederland: de locatie van EuroParcs De Koog, in het hart van Texel op een steenworp van het bekende natuurgebied De Slufter, spreekt al aan. Maar daarbovenop komt nog eens de zeer onderscheidende vakantiewoningen die op het park gaan verrijzen: 20 luxueuze, dubbellaagse vakantievilla’s die qua kwaliteit vergelijkbaar zijn met een gewone villa. De verkoop van deze fraaie vakantieparels is vandaag begonnen.

Hoewel de aanschafprijs rond de miljoen euro is, is het volgens Joeri van Duuren, marketing manager bij EuroParcs, zaak als investeerder om er snel bij te zijn. ,,Texel is zeer geliefd, niet alleen bij een nationaal maar ook bij een internationaal publiek. Sinds reisorganisatie Lonely Planet Texel heeft opgenomen bij de tien mooiste Europese reisbestemmingen, is het toerisme en daarmee de mogelijke verhuuropbrengsten voor kandidaat-investeerders fors toegenomen. Ook al omdat er op dit moment nauwelijks stenen vakantiewoningen worden aangeboden op Texel terwijl er wel veel vraag naar is. De verwachting is ook dat er niet veel meer gebouwd gaat worden, omdat de Texelaars het te druk vinden worden. Die schaarste verhoogt de verhuurvraag en daarmee de bezettingsgraad van de vakantiewoningen op het eiland alleen maar meer.”

Om een en ander in perspectief te plaatsen: waar Amsterdam jaarlijks tussen de 5 en 5,5 miljoen toeristen trekt, is er Texel goed voor 4,1 miljoen. En waar Amsterdam moeite heeft om een deel van de bezoekers van voor corona weer te lokken naar de stad, wil de Texelse politiek dat het toerisme niet verder ongebreideld groeit. Want de 4,1 miljoen is slechts een momentopname: sinds Lonely Planet Texel ontdekt heeft wordt het eiland elk jaar steeds beter bezocht. 

De vakantievilla is gasvrij en voldoet ook qua isolatiewaarde en ventilatiesysteem aan de huidige duurzaamheidseisen. Ook anderszins heeft de recreatiewoning het karakter van een gewoon huis: ze heeft een betonnen fundering en een in het werk gestorte betonvloer. De grote nok onderstreept het robuuste karakter van de vakantievilla, terwijl de opvallende raampartijen het vrijheidsgevoel symboliseren dat Texel en het spel van wind, zand en zee zo bijzonder maakt. Iets wat nog eens extra tot zijn recht komt op het grote, eveneens luxueus aangeklede, terras mét pergola en tuinset en aansluitend een hot tub en buitenkeuken. Ook kent de vakantievilla het comfort van een sauna, vloerverwarming op de begane grond en airconditioning.

Wie de vakantievilla betreedt, stapt in een grote ontvangstruimte met een trap naar de eerste verdieping en daaronder een separaat toilet. Het voorportaal geeft enerzijds toegang tot de open keuken met een grote living die is opgedeeld in een deel met een grote eettafel en een loungegedeelte. Anderzijds kunt u via de entreeruimte de slaapkamer met en suite een badkamer met toilet betreden.

Op de eerste verdieping bevindt zich op het voorportaal nog een toilet. Aan de overzijde is een grote, luxueuze badkamer met ligbad én een sauna gelegen. Daarnaast is op de etage de master bedroom met en suite het balkon gesitueerd alsmede nog een slaapkamer.

,,De vakantievilla geeft je het gevoel van thuis gecombineerd met het heerlijke outdoor vrijheidsgevoel dat Texel zo bijzonder maakt!”, vat Van Duuren de kracht van het Texelse project samen.

Meer informatie over dit unieke project?

Brochure aanvragen

Texel is zeer geliefd, niet alleen bij een nationaal maar ook bij een internationaal publiek

Misschien ook interessant

Genieten van een eigen vakantiewoning voor een beperkt bedrag? Kies voor EuroParcs Private Lease

24 oktober 2023
Altijd gedroomd van een eigen vakantiehuis maar hikte u tegen het aankoopbedrag aan?
Lees verder

Second Home Expo weer een succes voor EuroParcs

23 oktober 2023
De nieuwste ontwikkelingen op EuroParcs Zilverstrand, de laatste fase die op het vakantiepark bij Mol in de verkoop is gegaan, stond prominent in de spreekwoordelijke etalage op de Second Home Expo in Gent.
Lees verder