Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Vakantie blijft gewild, ondanks dreigende recessie

Vakantie blijft gewild, ondanks dreigende recessie

26 september 2022

Overweegt u te investeren in een vakantiewoning, maar kijkt u met een schuin oog naar de dreigende recessie? Uit recent onderzoek blijkt dat de vakantie voor veel Nederlanders heilig is en daarmee ook uw huurinkomsten op uw investering. Het Breda University of Applied Sciences heeft hier onderzoek naar gedaan en ziet dat het aantal boekingen op 80 tot 85 procent zit van het niveau in 2019.

De belangrijkste reden dat dit percentage lager uitvalt zijn de capaciteitsproblemen op Schiphol, niet dat de mensen niet meer op vakantie willen. Omdat het overgrote deel van de EuroParcs parken op rijafstand gelegen is, hebben de problemen op de nationale luchthaven nauwelijks invloed op de bezettingscijfers van de parken.

Ook reiskoepel ANVR ziet dat de vakantie heilig is en niet alleen de zomer- of wintersportvakantie: er zijn momenteel veel boekingen voor de herfstvakantie en weekendtrips. Deskundigen stellen dat de inhaalslag qua vakantiebeleving na twee jaren van coronabelemmeringen nog altijd bezig is. Daar doet de dreiging van economische tegenslag niets aan af: mensen willen vooral na corona weer ‘leven’ en genieten.

Misschien ook interessant

Toename van het aantal toeristen maakt investeren in een vakantiewoning steeds interessanter

Toename van het aantal toeristen maakt investeren in een vakantiewoning steeds interessanter

27 september 2023
Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) groeit het aantal buitenlandse toeristen en zakenreizigers dit jaar met maar liefst 30 procent tot een totaal van 21 miljoen.
Lees verder