Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Vakantiewoningen worden steeds gewilder

Vakantiewoningen worden steeds gewilder

24 mei 2022

Meest recente cijfers zijn nog niet bekend, maar vakantieparkorganisaties zoals EuroParcs en makelaars in recreatief onroerend goed hebben dezelfde ervaringen: vakantiewoningen worden alsmaar gewilder. Reden is onder meer de zelfbewoningsplicht die steeds meer gemeenten instellen voor bestaande huizen. Daardoor zoeken investeerders naar andere wegen om rendement te maken.

Veelzeggend is het artikel dat op 19 mei jongstleden in De Telegraaf verscheen: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1451652292/ook-voor-een-vakantiehuis-wordt-nu-fors-overboden

Niet alleen Limburg is gewild, over heel Nederland blijft de belangstelling voor vakantiewoningen maar toenemen. ,,We merken dat de vraag, ook door de goede verhuuropbrengsten die de aankoop van een vakantiewoning oplevert, blijft toenemen”, vertelt property marketing manager Joeri van Duuren. ,,De krapte op de reguliere huizenmarkt en de zelfbewoningsplicht zijn aanjagers daarvan, maar los daarvan wordt Nederland als vakantieland ook steeds populairder. Bij buitenlanders maar ook bij Nederlanders zelf.”

Cijfers over 2021 moeten nog komen, maar in 2020 werden er in Nederland ruim 7300 vakantiewoningen verkocht. Dat was 70% meer dan in 2019. De gemiddelde verkoopprijs nam, in vergelijking met 2019, met 13,6% toe naar € 172.500. Nu corona binnen Europa niet meer bepalend is en mensen weer op vakantie kunnen, ziet EuroParcs het aantal buitenlandse gasten fors stijgen. Het gaat daarbij om zowel toeristen als expats. ,,Dat zien investeerders ook”, aldus Van Duuren. ,,Los hiervan hebben alle marktontwikkelingen, van de energiecrisis tot verstoorde logistieke processen door de pandemie, ook een prijsopwekkend effect.” 

We merken dat de vraag, ook door de goede verhuuropbrengsten die de aankoop van een vakantiewoning oplevert, blijft toenemen

Misschien ook interessant

EuroParcs inspireert kandidaat-investeerders op informatieavond in Uitdam

08 september 2023
De informatieavond gisteravond op EuroParcs Poort van Amsterdam over investeringsmogelijkheden in Oostenrijk heeft tot concrete vervolgafspraken geleid.
Lees verder