Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

  •  
  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Verhuur van vakantiewoningen was nog nooit zo goed

Verhuur van vakantiewoningen was nog nooit zo goed

11 november 2022

De verhuur van vakantiewoningen en daarmee het rendement op de investering in  recreatief onroerend goed was nog nooit zo goed. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na analyse van de cijfers over het derde kwartaal.  Nederland mocht afgelopen zomer 14,6 miljoen toeristen verwelkomen op vakantieparken en  campings en in hotels en andere verblijfsaccommodaties.

Vooral toeristen uit Duitsland en België kwamen in groten getale naar Nederland. De grootste groei zat echter bij toeristen uit het Verenigd Koninkrijk: er kwamen 464.000 Britten naar ons land, ruim zes keer zoveel dan in de zomer van 2021.

Er gingen weliswaar minder Nederlanders in eigen land op vakantie (een daling van 8 procent), maar door de stijging van het aantal buitenlandse gasten (5,4 miljoen) was afgelopen zomer toch sprake van een record. De 14,6 miljoen toeristen boekten in totaal 49,7 miljoen overnachtingen. Noord-Holland was de provincie met de grootste stijging van het aantal toeristen. Ook in Zuid-Holland en Noord-Brabant kwamen meer bezoekers over de vloer.

 

Verhuur van vakantiewoningen was nog nooit zo goed

Misschien ook interessant

Toename van het aantal toeristen maakt investeren in een vakantiewoning steeds interessanter

Toename van het aantal toeristen maakt investeren in een vakantiewoning steeds interessanter

27 september 2023
Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) groeit het aantal buitenlandse toeristen en zakenreizigers dit jaar met maar liefst 30 procent tot een totaal van 21 miljoen.
Lees verder