Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

 •  
 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Zes zaken die de aankoop van een vakantiewoning interessant maken

Zes zaken die de aankoop van een vakantiewoning interessant maken

02 november 2022

De aankoop van een vakantiewoning is een bepalende mijlpaal in het leven. Het is voor velen na de aankoop van hun reguliere huis de grootste uitgave in het leven. Wij begrijpen dat u hierbij niet over één nacht ijs gaat. Daarom hebben wij zes zaken benoemd die ‘het nut’ van de aankoop van een vakantiewoning onderschrijven.

 • Ten eerste: u kunt de btw over uw aankoop terugvragen. Volledig welteverstaan wanneer u uw nieuwe bezit volledig inzet voor de commerciële verhuur. Wanneer u uw tweede woning ook voor eigen gebruik wil benutten, is de grootte van het bedrag dat u kunt terugvorderen afhankelijk van de tijdsduur dat u de woning aan derden verhuurt. Hoe langer die periode is, hoe meer btw u terug kunt vragen van de fiscus.
 • Een tweede prettige verrassing: de verhuurinkomsten die u genereert uit de verhuur vallen in box 3. Dat betekent in de praktijk dat u niet of nauwelijks belasting betaalt!
 • Heeft u wel vermogen maar kunt u die moeilijk ten gelde maken? Dat is geen probleem. Ook voor de aankoop van een vakantiewoning kunt u de overwaarde van ander onroerend goed gebruiken.
 • EuroPars onderscheidt zich ten opzichte van andere vakantiepark-aanbieders dat het ook de mogelijkheid biedt om de grond te kopen waarop de vakantiewoning rust. Dat maakt uw investering voor de lange termijn nog robuuster.
 • Een professionele partij als EuroParcs ontzorgt u geheel in de verhuur. Dat houdt om te beginnen in dat u nooit te maken krijgt met huurders die niet betalen en niet willen vertrekken. Dat is niet mogelijk omdat vooraf wordt afgerekend, daarnaast zetten wij onze vakantiewoningen alleen in voor korte termijn-verhuur. Aansluitend: u hebt geen omkijken naar de schoonmaak, het klein onderhoud en het toezicht. Dit zijn allemaal zaken die EuroParcs voor u regelt. In de praktijk houdt dit in dat u maar weinig op het park hoeft te zijn, het enige waar u op hoeft te letten is uw bankrekening waar EuroParcs maandelijks de verhuurinkomsten op overmaakt.
 • Omdat EuroParcs tot de marktleiders in Nederland behoort voor wat betreft vakantieparken en daarnaast door de snelle internationale uitbreiding ook een groot netwerk in het buitenland heeft, ben u qua marketing en pr verzekerd van slagkracht. Oftewel: u gaat in zee met een partij die de middelen heeft om uw vakantiewoning prominent te promoten voor de lange termijn.

Misschien ook interessant

Open dagen op drie parken met een zeer gevarieerd aanbod

Open dagen op drie parken met een zeer gevarieerd aanbod

24 mei 2023
EuroParcs houdt komend weekend (27 en 28 mei) open dagen op EuroParcs De Wiedense Meren, EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug en EuroParcs De IJssel Eilanden.
Lees verder
Doldwaze lenteactie: EuroParcs gaat ‘los’ met vast rendement op diverse parken!

Doldwaze lenteactie: EuroParcs gaat ‘los’ met vast rendement op diverse parken!

17 mei 2023
EuroParcs heeft het zorgeloos genieten van uw investering naar een nog hoger niveau gebracht.
Lees verder