Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.Header notice
EuroParcs De Zeeuwse Duinen garden

Een kavel huren of kopen?

De kavel voor uw vakantiehuis kopen

EuroParcs is één van de weinige partijen in de markt waar het meestal mogelijk is om ook de kavel bij de recreatiewoning te kopen. Met de nadruk op meestal, omdat op sommige locaties erfpacht op rust. In dat geval wil de overheid niet dat de grond in andere handen komt. Mocht de mogelijkheid wel bestaan, dan is ons advies om de grond erbij te kopen.

Het bezit van een stuk grond is immers een extra garantie voor jarenlange zorgeloze inkomsten. Als het vakantiepark wordt verkocht aan een andere eigenaar, zijn huiseigenaren die de kavel hebben gekocht beschermd. Als u besluit de kavel niet te kopen en de nieuwe eigenaar andere plannen met het vakantiepark heeft, dan bestaat het risico dat u uw vakantiehuis weer moet verkopen.

Huur de kavel voor uw vakantiehuis

Natuurlijk is er ook de optie om de kavel te leasen, wat de initiële investering aanzienlijk vermindert. De lease-optie vereist meestal een lagere initiële investering in vergelijking met kopen, waardoor het gemakkelijker kan zijn om financieel van start te gaan.

Een ander voordeel van het huren van grond is de grotere flexibiliteit, vooral als uw behoeften of plannen voor uw vakantiehuis veranderen. U moet er echter wel rekening mee houden dat dit gepaard gaat met terugkerende leasekosten, die op de lange termijn duurder kunnen worden.

EuroParcs Noordwijkse Duinen holiday home
Sales-Person

Heeft u nog vragen?

We helpen u graag. Onze medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Eigen grond erbij kunnen kopen is niet standaard

De meeste vakantieparkaanbieders bieden hun klanten niet de optie om het land te kopen, omdat dit betekent dat ze een deel van de controle opgeven. EuroParcs heeft echter besloten zijn klanten te vertrouwen en deze optie aan te bieden. Dit gebaar laat zien dat we een langdurige relatie met u willen opbouwen.

Zowel op de korte als op de lange termijn is investeren in een kavel een extra garantie voor uw aankoop. Een perceel verliest immers nooit zijn waarde, integendeel. Zoals het verleden laat zien, stijgt de waarde juist.

EuroParcs De IJssel Eilanden - Drone

Waarom EuroParcs?

Al meer dan 40 jaar de expert in de verkoop en verhuur van vakantiehuizen

Wij zijn marktleider op het gebied van de verkoop van recreatiewoningen in Nederland. Ook in Europa maken we grote stappen met vakantieparken in Oostenrijk, België, Duitsland en Luxemburg. Zo hebben we meer dan 50 vakantieparken in binnen- en buitenland.

U kent ons wel We werken hard aan onze naamsbekendheid. Zodat vakantiegangers én investeerders ons goed weten te vinden. Maar het belangrijkste is natuurlijk de kwaliteit van onze vakantieparken en -woningen. Door steeds te investeren in ons merk, onze parken en verblijven zijn onze vakantieparken verzekerd van een goede bezetting.

Bij EuroParcs zit u goed

  • Meer dan 50 parken in 5 landen

  • Meer dan 14.000 accommodaties in beheer

  • Solide verhuur organisatie


EuroParcs Zilverstrand Family enjoying the sun in their holiday home at the water