Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Vraag een brochure aan
Parkpagina EuroParcs Ameland - Header

EuroParcs Ameland

Tegen de duinrand
Op loopafstand van het strand
Uitzicht op de vuurtoren

Ameland staat voor het pure Nederland

Holland of beter gezegd Nederland beleeft u bij EuroParcs…Het is een slogan die met name voor EuroParcs Ameland zeer treffend is. Dankzij het panorama-uitzicht over de zee. Dankzij de combinatie van wind en water die het vrijheidsgevoel symboliseren. Dankzij de unieke locatie ook, want bij EuroParcs Ameland kijkt u zowel over de Noordzee als Waddenzee uit. Dat wil zeggen: de vakantiehuizen liggen aan de duinen met vlak daarachter het strand en de zee. Met zoveel natuurschoon, strand en zee in de directe nabijheid is er niet veel nodig om jong en ouder te vermaken, maar dat neemt niet weg dat EuroParcs Ameland een rijk faciliteiten- en voorzieningenniveau kent. Dat begint bij uitgebreide speelvoorzieningen in de buitenlucht alsmede een midgetgolfbaan. Daarnaast kent het park een overdekt binnenzwembad, bowlingbanen en een kuur- en beautycentrum met onder meer een sauna.

  • Tegen de duinrand
  • Op loopafstand van het strand
  • Uitzicht op de vuurtoren

Bekijk de plattegrond

Parkpagina EuroParcs Ameland - Blok 1

Zien en doen

EuroParcs Ameland is gelegen aan de westkant van het eiland, aan de Hollumer duinen en het Borndiep dat Ameland scheidt van Terschelling. Blikvanger bij het park is de 55 meter hoge vuurtoren die dateert uit 1880. Sowieso kent elk van de vier dorpen en twee buurtschappen op Ameland veel rijksmonumenten, omdat al deze zes plaatsen eeuwenoud zijn.

Ameland ontleent verder bekendheid aan de inspirerende duin- en bosexcursies en ecosafari’s, bijvoorbeeld in natuurgebied Het Oerd. Dat heeft een unieke biotoop van zout water (de kwellen) en zoet water. Daarnaast kunt u ook het water op middels boottochten, wadexcursies of een zogeheten natuurbelevingstocht op de Waddenzee. Verder kunt u bij slecht weer in het Natuurcentrum toch het eiland tot in zijn ziel beleven. Of bezoek de ruim honderd jaar koren- en mosterdmolen De Verwachting waar nog meel en mosterd worden geproduceerd. Een andere aanrader is MSA Modelspoor: een miniatuur droomwereld van treinen, auto's, huisjes, landschappen en uiteraard hun miniatuurbewoners op een oppervlakte van liefst 350 vierkante meter.

Parkpagina EuroParcs Ameland

Foto's

Parkpagina EuroParcs Ameland - Fotoalbum
Parkpagina EuroParcs Ameland - Fotoalbum
Parkpagina EuroParcs Ameland - Fotoalbum
Parkpagina EuroParcs Ameland - Fotoalbum
Parkpagina EuroParcs Ameland - Fotoalbum
Bekijk alle foto's

Bekijk het woningaanbod op EuroParcs Ameland

20% korting 
EuroParcs Ameland
4 personen
vanaf € 131.600
Bekijk woning
 
 

Neem contact op met EuroParcs Ameland

Vragen? Contact EuroParcs Ameland door op bezoek te komen, bel of mail! Wat u prettig vindt, wij helpen u graag verder.

Adres
Jan Roepespad 4 
9161 CT Hollum

Contactinformatie
T: 
088 070 8000
E:
 verkoop@europarcs.nl

Maak een afspraak