Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Familie Van der Gragt: de primeur van een Pavillon Lumière

16 april 2020

Ervaring Europarcs van Familie van der Gragt

NOORDWIJK- Ze hebben de primeur de allereerste eigenaar te zijn van een Pavillon Lumière. Slechts luttele weken na de presentatie ervan op de Second Home International in Utrecht zagen Cees en Jeanne van der Gragt hun nieuwste aanwinst geplaatst worden op Villapark De Rijp. Het is hét bewijs hoeveel vertrouwen de familie uit Heemskerk heeft in EuroParcs. ,,Daarnaast vinden wij de architectuur gewoon erg mooi. Die eerste etage.. fantastisch wat een ruimte! Welke recreatiewoning heeft dat? Daarnaast vonden wij de stek aan het water ook heel mooi.” Cees van der Gragt zegt het met een warme stem. ,,Ja, ik heb ook wat met de voormalige gemeente Graft-De Rijp. Ik ben daar namelijk opgegroeid.”

We gaan even terug in de tijd. Naar augustus 2011 wel te verstaan. In Noordwijk is The Summer Fair aan de gang en beursbezoekers kijken verlekkerd op als een man en vrouw binnenstappen met een heerlijk uitziende Italiaanse ham. ,,Kost 60 euro per kilo inkoopprijs”, vertellen Cees en Jeanne van der Gragt, want ja zij zijn het die voor even de ogen op zich gericht weten. ,,Een gift voor de directie van EuroParcs. Want waardering alom voor de service die EuroParcs biedt. Wij hebben net succesvol de gesprekken omtrent de aankoop van een vakwerkwoning op Landgoed Hommelheide in Susteren afgerond. De voormalige wethouder van de gemeente Graft-De Rijp en een vriend van ons, Dick van der Goot, had ons aanbevolen met EuroParcs in zee te gaan om ons pensioengeld veilig te stellen. Als zo’n man dat zegt, schept dat een boel vertrouwen. We zijn een weekend naar Limburg gegaan om alles te bespreken en hebben op de tweede dag al het contract getekend.”

Aan de keuze voor de investering in de recreatiesector is wel een grondig onderzoek vooraf gegaan, maakt Cees duidelijk. ,,De banken verkeren in onzekere tijden en ander vastgoed rendeert niet op dit moment. Ook bij ons besluit een vakantiewoning te kopen zijn we niet over één nacht ijs gegaan. We hadden al op veel plaatsen gekeken voordat we in contact kwamen met EuroParcs. Omdat we die informatie hadden, konden we snel dingen afwegen en in één avond tot een conclusie komen. Wij geloven in EuroParcs, omdat hun vakantiewoningen aansluiten bij de historie van die streek. Dat geeft de woningen een bijzonder karakter en maakt ze daarom aantrekkelijk voor de verhuur.”

De 12-persoons vakwerkwoning is echter niet alleen bedoeld als investering, maar ook om er een aantal weekenden in het jaar met kinderen en kleinkinderen door te brengen. ,,Hommelheide heeft zoveel voorzieningen, van een kinderboerderij tot een luxe welnesscenter, dat het voor iedere leeftijdscategorie een leuk uitje is”, vertellen Cees en Jeanne.

En dan volgen de volgende woorden:
,,Wij hebben ook nadrukkelijk gekeken naar Villapark De Rijp. Ik ben een geboren Grafter en het park wordt op enkele kilometers van mijn ouderlijk huis gebouwd. Als Noord-Hollander vind ik varen ook leuk. Alleen, het park is nog maar net in ontwikkeling. Over vijf jaar gaan we misschien alsnog wat kopen op Villapark De Rijp, maar nu kwam deze vakwerkwoning vrij. Ze is prachtig gelegen aan het meertje op het landgoed. Het is echt een buitenkans en die wilden we niet laten lopen.

De droom is nu werkelijkheid geworden: de familie Van der Gragt is anno 2015 eigenaar
van twee recreatiewoningen op het vakantiepark in Oost-Graftdijk. ,,De reden is uiteraard meer dan jeugdsentiment. EuroParcs komt de afspraken na, zo simpel is het. Wij behalen een goed rendement op onze investeringen. Daarnaast zijn de communicatielijnen met de directie erg kort wat de samenwerking verder versterkt.

Hommelheide heeft zoveel voorzieningen, van een kinderboerderij tot een luxe welnesscenter, dat het voor iedere leeftijdscategorie een leuk uitje is.

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder