Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Het park heeft er nog nooit zo mooi bijgelegen

16 april 2020

Ervaring Europarcs van Carl en Liesbeth Philippi

 DORDRECHT- Je mag hen gerust de pater familias van alle gezinnen op Recreatie- en Watersportcentrum De Biesbosch noemen. Want geen familie die kan tippen aan het aantal voetstappen die Liesbeth en Carl Philippi hebben gezet op dit park bij Dordrecht. Veertig jaar hebben ze al een recreatiewoning op de Kop van het Eiland van Dordrecht. ,,Deze benaming kop zegt het al: Je hebt hier een prachtig uitzicht over de Dordtse Kil en het natuurgebied De Biesbosch”, vertelt het echtpaar. ,,En dat niet alleen, je kunt vanuit de jachthaven op het park ook die rust en natuur opzoeken. Iets wat we regelmatig doen, want we hebben hier een boot liggen.”

Wie ze zo hoort praten krijgt de indruk dat de tijd op de ‘Kop’ heeft stil gestaan, maar dat is uiteraard niet waar: ,,EuroParcs heeft flink in dit park geïnvesteerd de afgelopen jaren en eerlijk gezegd was dat nodig ook, want de voorzieningen waren verouderd. Nu hebben we prachtige buitenvoorzieningen als een buitenzwembad en een tennisbaan en daarnaast sinds kort ook fraaie binnenvoorzieningen dankzij het gloednieuwe hoofdgebouw. Dat heeft een zwembad, restaurant, supermarkt, indoor speelparadijs, wellnessfaciliteiten en wat al niet meer.”

Vertrouwen
Deze investeringen in het park hebben Carl en Liesbeth het vertrouwen gegeven een voor hen verregaande beslissing te nemen: zij hebben na al die decennia afscheid genomen van hun oude vertrouwde chalet en een nieuwe van het type Hackfort laten bouwen. ,,Een besluit met emotionele lading, want wij benutten onze recreatiewoning puur voor eigen gebruik en niet voor beleggingen”, vertelt het Haagse stel. ,,Maar het moet gezegd: Wij zijn blij dat we dit besluit genomen hebben. Onze huidige recreatiewoning is alleen al zo’n tien tot twaalf vierkante meter groter dan de vorige. Daarnaast hebben we een puntdak met dakpannen in plaats van een plat dak wat de kans op waterschade in de winter tot een minimum beperkt. Verder hebben we kunststof ramen in plaats van houten kozijnen wat de kosten voor onderhoud flink verlaagt. En tenslotte is de recreatiewoning luxe afgewerkt met spotjes aan de buitenkant wat de aanblik alleen maar fraaier en gezelliger maakt.”

Dát woord, gezelliger, is volgens de Philippi’s van toepassing op het hele park. ,,Met al die nieuwe voorzieningen gaat het hier alleen maar drukker worden. En meer reuring zorgt voor meer sfeer. Deze plek was in de regio al bekend, maar gaat nog veel meer bekendheid genieten. Dit park heeft er nog nooit zo mooi bijgelegen.”

EuroParcs heeft flink in dit park geïnvesteerd de afgelopen jaren en eerlijk gezegd was dat nodig ook, want de voorzieningen waren verouderd

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder