Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Jan en Greetje Soenveld; 'hier komen we tot rust'

16 april 2020

Ervaring Europarcs van Jan en Greetje

Jan 67 en Greetje 64 wonen in het dagelijks leven in Maasluis. Samen hebben ze 2 dochters en 4 kleinkinderen waarvan 3 meisjes en 1 jongen. Ze zijn beiden gek op de natuur en hebben daardoor gekozen voor een prachtig chalet op Landgoed Brunssheim gelegen in de weelderige natuur van Zuid Limburg in het plaatsje Brunssum.

Greetje is in haar carrière succesvol geweest in de reclame en als schoonheidsspecialiste. Dat ze een liefde heeft voor schoonheid is aan haar verschijning goed te zien. Ze ziet er beeldig uit. Jan heeft in zijn jonge dagen een opleiding als kapitein van de groothandelsvaart genoten. Nadat hij tien jaar heeft gevaren is hij altijd loods geweest. Greetje ging vaak wel 4 maanden mee en genoot van haar stoere kapitein. De tijd op het water heeft ze heel dicht bij elkaar gebracht en Jan en Greetje kennen elkaar dan ook door en door. Ook deelden ze samen de hobby’s zeilen en tennissen. “We genoten van het water, de sport en het buitenleven aldus Greetje. We deden bijna alles samen. Vroeger was het water onze lust en leven, nu genieten we ook veel van de natuur en de bossen, vandaar dat we hebben gekozen voor Landgoed Brunssheim. Maar het is niet uitgesloten dat we nooit meer een kleine boot erbij kopen. Het water blijft ook kriebelen” zegt Greetje met een grote lach op haar gezicht.

Toch was het voor Jan en Greetje niet makkelijk een park en een vakantiewoning te kiezen. Nadat ze verliefd waren geworden op Landgoed Brunssheim hadden ze la meerdere parken bezocht. Zo waren ze als eerste op Landgoed Ruighenrode in Lochem geweest. Dit vonden ze zeker een optie door de privacy die het park biedt en de lange fietsroutes door de achterhoek. Op advies zijn ze naar Landgoed Hommelheide in Susteren gereisd om ook nog dat park te bezichtigen. ‘De kleinkinderen hadden we meegenomen’ zegt Greetje, ‘het is ook een beetje hun beslissing. Ze zullen veel weekenden bij ons doorbrengen!

Landgoed Hommelheide was een waar pretpark voor ze’! Jan, Greetje en de kleinkinderen hadden tijd genoeg en besloten daarom toch nog even een kijkje te nemen op Landgoed Brunssheim. De kids waren verkocht… Hier konden ze hutten bouwen, kastanjes zoeken, de heide bewandelen, een vuurtje maken met opa en een beetje helpen in de tuin. ‘De liefde voor de natuur en het buitenleven zit ze in het bloed’ aldus Jan. ‘Ik had nooit verwacht dat ze dit park zouden kiezen. Ik ben blij, hier kunnen we genieten van elkaar. Het park brengt zoveel rust, we komen hier tot leven.’

Jan en Greetje komen ook vaak met z’n tweetjes afgereisd naar hun paleisje aan de bosrand. Dan wandelen ze vaak over de heide en stoppen dan bij het pannenkoekenhuis voor een kopje koffie. Daarnaast houdt Greetje enorm van lezen en is Jan vooral bezig de tuin naar zijn zin te maken. De tuin is dan ook prachtig. Jan heeft zelf de tekeningen voor de tuin gemaakt en is trots op zijn werk, de tuin is heuvelachtig en grenst direct aan het bos.  ‘Het is verrassend wat je allemaal voorbij ziet komen aan vogels zegt Jan, als ik bezig ben in de tuin zie ik allerlei soorten vogels, zo zitten hier boomklevertjes, roodborstjes, spechtjes en ga zo maar door. Het is werkelijk een lust voor het oog. In de lente, wanneer de paartijd van de eekhoorns begint, zie je ze achter elkaar aanhollen. Dit gebeurt allemaal in mijn tuin.’

Dat Jan en Greetje in Brunssum geluk hebben gevonden mag duidelijk zijn. Maar waar halen zij hun pure geluk vandaan?  En hoe maak je je eigen geluk? Jan en Greetje: ‘Je moet positief in het leven staan, geluk zelf opzoeken. Het komt niet altijd zomaar naar je toe en al helemaal niet als je in een hoekje kruipt en de deur van het leven sluit. Je moet blijven onderzoeken. Zo zijn wij nu weer gaan bridgen, dit is voor ons heel ontspannend maar ook uitdagend. Ook na ons pensioen willen we bezig blijven. Het geluk dat we voor cadeau hebben gekregen zijn onze kleinkinderen, ze houden ons jong en laten ons zien waar het leven om draait. Pure Liefde!’

 

Ik had nooit verwacht dat ze dit park zouden kiezen. Ik ben blij, hier kunnen we genieten van elkaar. Het park brengt zoveel rust, we komen hier tot leven.

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder
,,Je weet pas echt wat je aan een zakelijke relatie hebt als er zich een probleem voordoet.” Veelzeggende woorden van Richard Koster en zijn vrouw Jacoba.
Lees verder