Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

‘Bij EuroParcs doe je heel soepel zaken’

16 april 2020

Hij heeft met zijn vrouw Ria de hele wereld rondgereisd voordat ze samen deze zomer op EuroParcs Resort Zuiderzee een vakantiewoning kochten. Een tweede thuis kortom na een avontuurlijk leven. Leo Booij (73) gaf voor zijn pensionering als hoogleraar anesthesiologie internationaal voordrachten en klinische demonstraties en daarna knoopte hij er met Ria meestal nog een paar vakantiedagen aan vast. Na zijn pensioen reisde het echtpaar uit Weurt, gelegen nabij Nijmegen,  de gehele aardbol over. ,,We zijn vooral veel in Azië en Zuid-Amerika geweest”, vertelt hij. ,,Prachtige trips maar je kunt daardoor ook je eigen land in een beter perspectief plaatsen. Geloof mij, de vrijheid die wij in Nederland genieten is uniek.”

,,We merkten in Moskou bijvoorbeeld dat we gevolgd werden, geen idee of het criminelen of mensen van de overheid waren, maar het voelde niet prettig. En daarnaast wilden we meer genieten van de kleinkinderen. Kortom, we kwamen op het idee om een vakantiewoning in Nederland te kopen.”

De familie Booij kende EuroParcs al van de televisiereclames en kwam het familiebedrijf weer tegen toen Leo vlak voor Pinksteren ging googlen. ,,Ons oog viel op de prachtige Bosvilla’s. De architectuur van de vakantiewoning sprak ons direct aan. Dubbellaags, een schuin dak, groot: ‘Dit vakantiehuis heeft karakter’, zeiden we tegen elkaar.” Ook de locatie, Resort De Wije Werelt in Otterloo, sprak tot de verbeelding. ,,Midden in de Veluwe”, aldus Leo die een email naar EuroParcs stuurde en reeds de volgende dag werd teruggebeld door de ervaren aankoopadviseur Dave Tolboom.  ,,Die vroeg of wij de volgende dag zouden kunnen komen omdat er open dagen waren. Lekker direct en concreet kortom en dat sprak mij aan, want zo ben ik ook. In mijn werk moest ik binnen vijf minuten een beslissing nemen. Wachtte ik langer, dan was de patiënt dood.”

Veel expertise bij aankoopadviseurs

Dave maakte de volgende dag een uitstekende indruk op het stel uit Weurt. ,,Rustig, vriendelijk, deskundig: We merkten al snel dat hij heel wat jaren in het vak zit. En hij dacht als professional ook mee met ons.” Want hoe mooi het resort en de omgeving ook zijn, Leo en Ria wilden toch wat anders. ,,Een groter resort met nog meer voorzieningen voor kinderen”, maakt hij duidelijk. ,,Dave wees ons vervolgens op Resort Zuiderzee dat een heel groot hoofdgebouw met tal van voorzieningen en een zandstrand zou hebben en ook niet ver van de Veluwe gesitueerd zou zijn. Hij zorgde ervoor dat we de volgende dag al terecht konden.”

Een andere aankoopadviseur met een lange staat van dienst bij EuroParcs, Johan Hendriks, wachtte hen daar op. Leo moet glimlachen als hij aan Johan denkt. ,,Een echte salesman. Hij pusht een beetje maar dat moet hij in zijn vak ook doen. En hij deed zijn werk goed, want we tekenden dezelfde dag nog voor de Bosvilla.”

Daar waren meerdere redenen voor. ,,Ten eerste wist Johan ons te overtuigen met zijn verhaal, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het resort ons aanspreekt. Het hoofdgebouw heeft een binnenzwembad, een bowlingbaan, een groot indoorspeelparadijs en allerlei vormen van horeca, van een restaurant en luxe snackbar tot een ijssalon, zodat jong en ouder er zich kan vermaken. En ja, Resort Zuiderzee heeft een groot zandstrand en ligt maar een kwartier van de Veluwe af. Verder is het een groot resort, je hebt er de ruimte. Dat zie je ook terug op onze Bosvilla: de vakantiewoning is groot en de tuin ook. Nu was dat laatste niet per nodig, je hebt er ook onderhoud aan, maar de kids kunnen er wel lekker ravotten.”

Hele familie geniet

En dat is prettig, want de kleinkinderen van Leo en Ria variëren in leeftijd van drie maanden tot zestien jaar. ,,We hebben twee dochters en een zoon die met hun partner en kinderen allemaal deze zomer, sinds de oplevering op 16 juli, minimaal een week hebben genoten van een vakantie op het resort. Dat wil zeggen: Alleen met hun eigen gezin en deels ook met ons. De vakantiewoning is daar namelijk groot genoeg voor. Ze telt vijf slaapkamers en op zowel de boven- als benedenverdieping is een mooie badkamer met een separaat toilet. Deze Bosvilla op Resort Zuiderzee is kortom precies waar we naar op zoek waren. EuroParcs heeft zijn slogan ‘Holland beleef je bij ons’ voor honderd procent bij ons waar gemaakt. En: Je doet ook heel soepel zaken met het bedrijf.”

De bonus bij al dit vakantiegenot is dat de vakantiewoning aan een kleine watergang gelegen is. Leo en Ria hebben er niet voor gekozen om er een steiger aan te leggen maar een zitkuil. ,,Daar hebben we comfortabele stoelen rondom een vuurschaal geplaatst. ’s Avonds wordt het vuur aangestoken en worden mooie verhalen aan de kinderen verteld voordat ze gaan slapen.”

Investeren is ook interessant

Hoewel de Bosvilla puur voor eigen gebruik is aangeschaft, sluiten Leo en Ria niet de ogen voor de mogelijkheid om met hun bezit rendement  te halen. ,,EuroParcs heeft een interessant investeringsconcept. Misschien als onze gezondheid achteruit gaat dat we de vakantiewoning in de verhuur doen. Maar voorlopig is dat niet aan de orde.”

,,Ons oog viel op de prachtige Bosvilla’s. De architectuur van de vakantiewoning sprak ons direct aan.”

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder
De kop van dit artikel zegt eigenlijk alles.
Lees verder
,,Je weet pas echt wat je aan een zakelijke relatie hebt als er zich een probleem voordoet.” Veelzeggende woorden van Richard Koster en zijn vrouw Jacoba.
Lees verder