Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

‘EuroParcs bleek de oplossing te zijn voor ons probleem’

16 april 2020

Het is medio 2013, de economische crisis is nog altijd niet voorbij. ,,En dat was te zien aan de rentebesluiten van banken op spaardeposito’s”, vertelt Herman Smit (56). ,,Je spaarrekening bracht bijna niets meer op.” De sleutel naar een oplossing bleek een televisieprogramma te zijn.

,,Ik zag HouseVision, daarmee ook EuroParcs en tenslotte de veelbelovende rendementen die in het programma werden genoemd”, aldus de inwoner van Uden. De zelfstandige in de zakelijke dienstverlening zag een mogelijke oplossing voor meer dan alleen zichzelf. ,,Mijn schoenmoeder kampte met hetzelfde probleem: Wat te doen met onze ‘slapende’ spaarrekeningen? Ik besloot daarom een open dag van EuroParcs op EuroParcs Resort Limburg te bezoeken.  Ik werd gelijk enthousiast van de aanblik van het resort en nog enthousiaster nadat ik het eerste gesprek had gehad. Deskundige mensen met hart voor de zaak en hun klanten, dat was de indruk die ik kreeg. We leven nu twee jaar later, maar die indruk is alleen maar bevestigd.”

Herman Smit maakte een afspraak waar ook zijn vrouw Esther en zijn schoonmoeder bij aanwezig waren. ,,Het gesprek met de aankoopadviseurs Toine Kraneveld en Ger Spork verliep zeer prettig. Zij dachten in alles met ons mee. Ik heb daarop besloten een vakantiewoning van het type Pavillon L+ te kopen. De plus zit hem enerzijds in het prachtige dakterras en anderzijds de functionele indeling. De vakantiewoning kent drie slaapkamers en is daarmee geschikt voor zes personen. Ze is verder aangekleed met een luxueuze badkamer en een ruime living met open keuken. Mijn schoonmoeder heeft na het gesprek op Resort Brunssummerheide een vakantiewoning voor vier personen gekocht. Net als ons heeft ze geopteerd voor een type met een moderne uitstraling: een Pavillon Mystique. Deze recreatiewoning wordt gekenmerkt door veel ruimte en lichtinval. Daarnaast is ze uiteraard van top tot teen luxueus aangekleed.”

Beleving
De verschillende resorts waarvoor de twee familieleden hebben gekozen, had en heeft veel te maken met de beleving die ze hadden bij de twee vakantieparken. Herman Smit: ,,Mijn keuze viel op Resort Limburg, omdat ik voor het rendement meer geloof in een resort dat zich richt op jonge gezinnen. Resort Limburg biedt voor hen volop faciliteiten en voorzieningen, zoals een zwemvijver met glijbanen en een binnenzwembad en een dorpsplein met onder meer een restaurant, een luxe snackbar en een ijssalon. Mijn schoonmoeder heeft daarentegen voor Resort Brunssummerheide gekozen, omdat zij denkt dat de oudere doelgroep meer rendement brengt. Dit resort is bij uitstek geschikt voor oudere mensen, omdat het heuvelachtige landschap en de bossen zich uitstekend lenen voor wandel- en fietstochten.”

Resorts steeds mooier
Tussen de resorts zit volgens de inwoner van Uden echter ook een belangrijke overeenkomst: ,,Er werd en wordt door EuroParcs fors in zowel Resort Limburg als Resort Brunssummerheide geïnvesteerd. EuroParcs heeft dan ook terecht dit jaar de namen gewijzigd, want vroeger waren dit vakantieparken maar nu bieden ze veel meer in woon- en verblijfplezier. Het dorpsplein op Resort Limburg is bijvoorbeeld echt iets van de laatste twee jaar , terwijl op Resort Brunsummerheide naast een prachtig hoofdgebouw diverse zeer fraaie recreatiewoningen zijn gebouwd.”

Over zijn relatie met EuroParcs is de Udenaar helder. ,,Die is prima. Of ik nu bel met de eigenarenlijn of met het parkmanagement, ik word altijd direct en snel geholpen. Verder heb ik gekozen voor gegarandeerd rendement wat inhoudt dat ik maandelijks een vast bedrag ontvang. Dat krijg ik altijd netjes op tijd op mijn rekening gestort.”

Adviezen
Tenslotte heeft hij nog twee adviezen voor toekomstige investeerders. ,,Ten eerste: Kies voor volledige verhuur en niet voor een mix van eigen gebruik en verhuur als je tenminste echt wat wilt verdienen. Het is ook niet zo dat je nooit een keertje een weekend van de woning gebruik kunt maken als je voor volledige verhuur hebt gekozen, alleen je moet het wel in goede samenspraak met de verhuurorganisatie van EuroParcs doen. Ten tweede: Investeer wat extra’s in de recreatiewoning om haar nog meer te doen onderscheiden. Wij hebben op Resort Limburg bij onze vakantiewoning een tuinhuisje in de vorm van een blokhut geplaatst. Aan deze (afsluitbare) blokhut zit een overdekt gedeelte waar wij een loungehoek hebben gecreëerd. Tevens hebben wij de tuin volledig omheind waardoor deze geschikt is voor kinderen en huisdieren. We horen dat dit alles de gasten erg aanspreekt.”

‘EuroParcs bleek de oplossing te zijn voor ons probleem’

,,Investeer wat extra’s in de recreatiewoning om haar nog meer te doen onderscheiden.”

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder
,,Je weet pas echt wat je aan een zakelijke relatie hebt als er zich een probleem voordoet.” Veelzeggende woorden van Richard Koster en zijn vrouw Jacoba.
Lees verder