Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

‘EuroParcs gaf ons gelijk het juiste gevoel’

16 april 2020

Je mag spreken ook naar zijn eigen zeggen van een impulsaankoop. Jakob ten Cate had er vooraf wel lang over nagedacht, voordat hij op Valentijnsdag 2015 met zijn vrouw richting Bospark Reestervallei in IJhorst reed. ,,Simpelweg, omdat banksparen weinig opbrengt en ook de beurs niet echt een aantrekkelijk alternatief is”, laat de 55-jarige inwoner uit Smilde optekenen. Enkele uren na zijn rit naar IJhorst heeft de familie Ten Cate reeds besloten een recreatiewoning bij EuroParcs te kopen.

,,De reden: Het verhaal dat verkoper Rudie Karssen afstak, de algehele indruk die wij van hem, het park en EuroParcs kregen en de prijs”, vertelt de man die werkzaam is in de souvenirsbranche. ,,We wilden eerst nog even wachten, maar het was gewoon allemaal te aantrekkelijk.”

De familie Ten Cate zag de goede indruk bevestigd die ze van EuroParcs kregen na het zien van het programma HouseVision op RTL4. Dat was namelijk de trigger om contact met EuroParcs op te nemen. ,,Daarbij kozen we bewust voor een park dat dicht bij ons huis ligt. Dan kunnen we namelijk af en toe zelf controleren of de woning er goed bij staat. Voor ons was en is de aankoop namelijk een pure investering. We hoeven er niet zelf in te verblijven.”

Negen maanden na de aankoop overheerst het goede gevoel van de aanschaf van de tweede woning nog steeds. Jakob ten Cate: ,,We hebben een nieuwe modelwoning die er net stond van het type verlengde Velthorst gekocht. Dat is een ruim en luxueus ingericht chalet voor vier personen dat door de oppervlakte veel privacy biedt. En dat is te merken, want de verhuur verloopt prima volgens mij. We hebben bij de aankoop gekozen voor gegarandeerde opbrengsten en krijgen elke maand netjes ons geld op de rekening gestort.  Daarnaast zijn we na de zomer nog even wezen kijken hoe de recreatiewoning eruit zag. Daar was ook niets op aan te merken. Kortom, we raden mensen het zeker niet af om met EuroParcs in zee te gaan. Het is een bedrijf waarvan je in alles ziet en merkt dat het professioneel te werk gaat.” 

,,Daarbij kozen we bewust voor een park dat dicht bij ons huis ligt. Dan kunnen we namelijk af en toe zelf controleren of de woning er goed bij staat.”

Misschien ook interessant

,,Je weet pas echt wat je aan een zakelijke relatie hebt als er zich een probleem voordoet.” Veelzeggende woorden van Richard Koster en zijn vrouw Jacoba.
Lees verder
De kop van dit artikel zegt eigenlijk alles.
Lees verder