Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

 ‘Grootste pre van EuroParcs is dat het nooit bezuinigt op kwaliteit’

16 april 2020

Soms is een match zo natuurlijk dat een samenwerking eigenlijk niet kan uitblijven. Neem Joeri van den Berg, eigenaar van twee drukkerijen en sinds kort met zijn vrouw Bo ook eigenaar van een Boslodge en Velthorst Wood op Resort De Wije Werelt in Otterloo.

Het belang van de juiste locatie, daar wisten hij en Bo al alles van. Als liefhebbers van natuur en bos had het stel uit Alphen aan den Rijn hun hart verpand aan een vakantiepark dat grenst aan drie natuurparken. De Wije Werelt, thans Resort De Wije Werelt geheten, ligt aan Het Mosselsche Veld met zijn befaamde zandverstuivingen, dichtbij het Planken Wambuis met zijn afwisselende landschap van bos, heide en oude graslanden en natuurlijk Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Naast het besef van het belang van een toplocatie weten ze hoeveel meer waarde aan luxe gehecht worden dan pakweg tien of vijftien jaar geleden. ,,Wij zijn nooit mensen van het traditionele kamperen geweest, zagen daar de lol niet van in. Onze vakanties mogen knus en romantisch zijn maar moeten ook een beetje voelen als thuis. Vandaar dat we altijd hebben gekozen voor een camper. Dat geeft je bovendien flexibiliteit. Als het je ergens niet bevalt kunt je zo wegrijden.”

Vonk sloeg over
Dat gebeurde niet op De Wije Werelt. Sterker nog, nadat EuroParcs het vakantiepark had gekocht en Van den Berg ging polsen welke plannen de nieuwe eigenaar had met De Wije Werelt, sloeg er een vonk over. ,,Binnen vier dagen waren we eigenaar van twee recreatiewoningen”, zegt  de Zuid-Hollander met een lach. ,,In de eerste plaats omdat we in de visie van EuroParcs en ook de kracht van het bedrijf zelf geloven. Ik heb namelijk uiteraard in die vier dagen wel wat research gedaan. Ik had namelijk weliswaar tot dat moment nog nooit in recreatief onroerend goed geïnvesteerd, maar wel in reguliere panden. Zowel zakelijk als particulier. Investeren in vastgoed is een andere branche, maar er zijn, uiteraard zou ik bijna willen zeggen, duidelijke raakvlakken met recreatief onroerend goed. Dat bij EuroParcs springt er bovendien uit, omdat de rendementen hoger liggen dan bij wat je zou kunnen noemen traditioneel onroerend goed. Bovendien hebben wij dat voor vijf jaar kunnen vastleggen, omdat we hebben gekozen voor gegarandeerd rendement  En je wordt ook nog eens totaal ontzorgd: De verhuur, de schoonmaak en het klein onderhoud wordt allemaal voor ons geregeld. Dat moet je bij huizen en bedrijfsgebouwen zelf regelen.”

Goede referenties
Wat ook meespeelde waren de reacties uit de omgeving van de ondernemer. ,,Veel kennissen van mij bleken al in recreatiewoningen geïnvesteerd te hebben, veel meer dan ik had verwacht. Hun ervaringen zijn positief.” En dan was er nog de klik met EuroParcs zelf. ,,We hadden een heel prettig gesprek met Thij Verspaget, aankoopadviseur op De Wije Werelt. Hij was deskundig, duidelijk in zijn communicatie en hield niets achter. We hadden al snel door dat EuroParcs sowieso korte communicatielijnen heeft en ook dat kunnen we uiteraard waarderen. De dienstverlening is daardoor persoonlijk, zo zijn er interieurspecialisten bij ons thuis geweest om met mijn vrouw de inrichtingswensen te bespreken. Bij dat gesprek werd mij nog meer duidelijk hoezeer EuroParcs inzet op kwaliteit: Er wordt louter gekozen voor A-merken, op niets wordt bezuinigd. Voor mij is dat denk ik de grootste kwaliteit van het bedrijf.”

 

Korte klappen
Als ondernemer houdt Van den Berg van korte klappen. Het gesprek over de inrichting ging daardoor alleen over de Boslodge die nog moet worden opgeleverd. ,,Die aankoop is voor de wat langere termijn: Deze zespersoons recreatiewoning is prachtig direct aan de bosrand gelegen en biedt zodoende veel privacy en natuurbeleving. Van de Velthorst Wood genieten we nu al rendement. Deze was namelijk direct beschikbaar, ingericht en wel. Al met al zijn we zeer tevreden over EuroParcs.”

,,Er wordt louter gekozen voor A-merken, op niets wordt bezuinigd. Voor mij is dat denk ik de grootste kwaliteit van het bedrijf.”

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder
De kop van dit artikel zegt eigenlijk alles.
Lees verder