Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Topinvesteerder is bijkans verliefd geworden op EuroParcs

16 april 2020

De uitstekende rendementen. De professionaliteit. De korte communicatielijnen. Het grote gemak door de dienstverlening die het bedrijf levert. Yvette Prast draait er niet omheen. ,,Ik ben bijkans verliefd geworden op EuroParcs”, vertelt de 52-jarige Zoetermeerse. De topinvesteerder in recreatief onroerend goed heeft in pakweg drie jaar tijd in ruim vijftien recreatieobjecten geïnvesteerd. Spijt heeft ze er niet van, integendeel. ,,Ze renderen allemaal erg goed. Wel heb ik het idee dat ik het voorlopig even rustiger aan moet doen, maar dat is meer uit persoonlijk oogpunt. Ik wil wel overzicht behouden en ook voor mijn zestigste een en ander weer verkocht hebben.”

Ze kwam met EuroParcs in contact toen ze in 2015 een advertentie in een krant zag over open dagen op EuroParcs Resort Poort van Amsterdam. ,,Ik had net de beschikking over een groot vermogen gekregen en was op zoek naar een goede manier om het weg te zetten. Ik had eerder geïnvesteerd in een reguliere woning, maar dat was mij niet bevallen. Je krijgt te maken met een boel rompslomp zoals onderhoud aan het pand en huurdersrechten. Je geld beleggen op de beurs vond en vind ik te risicovol en het op de bank zetten is met de lage spaarrente ook niet interessant. Ik had bij een goede vriend advies ingewonnen. Hij adviseerde mij te richten op recreatief onroerend goed. De advertentie van EuroParcs triggerde mij. De locatie in Uitdam leek mij heel mooi en de rendementen die in het vooruitzicht werden gesteld waren beloftevol.”

Warm bad

De Zoetermeerse kwam naar eigen zeggen in ‘een warm bad’ terecht. ,,De ontvangst was echt super. Ik werd gelijk te woord gestaan, kreeg een rondleiding en allerhande informatie. De medewerkers van EuroParcs kwamen zowel professioneel als zeer dienstverlenend op mij over. Die eerste indruk is juist gebleken. De communicatielijnen zijn zeer kort wat de werksfeer prettig maakt. Maar het belangrijkste voor mij was natuurlijk of de informatie van de advertentie klopte. En dat was het geval.”

De interessante rendementen maakt dat Yvette de afgelopen jaren doorgepakt heeft bij EuroParcs. Op EuroParcs Resort Poort van Amsterdam heeft ze een recreatiewoning in oud-Amsterdamse stijl voor vier personen, een zogeheten De Munt, gekocht. De looks van deze recreatiewoning – en dan vooral de gevel- maakt dat je je in hartje van historisch Amsterdam waant, de inrichting daarentegen is eigentijds en zeer luxueus. Ook maakte ze zich een appartement in het nieuwe appartementencomplex, met een panoramaview over het Markermeer, eigen. De Zoetermeerse ging verder mee in de waterbeleving die EuroParcs tot een belangrijk onderdeel van de beleidsvisie heeft gemaakt: ze heeft ook een recreatiewoning op het water, een zogeheten waterlodge, gekocht. Deze moet overigens nog wel opgeleverd worden.

Nieuwste design

Aan het Veluwemeer op Resort Veluwemeer heeft ze ook vier chalets in eigendom naar het nieuwste design dat in het hoofdkantoor van EuroParcs in Apeldoorn is ontworpen. Ook op Resort Reestervallei in de natuurrijke omgeving van IJshorst heeft ze vier recreatieobjecten gekocht. ,,Want er is meer om het vakantiegevoel op te roepen bij de consument dan alleen water”, vertelt ze. ,,Daarom heb ik op één van de nieuwe resorts van EuroParcs, EuroParcs Resort De Wije Werelt in Otterlo, twee zogeheten natuuraccommodaties gekocht. Dat zijn recreatiewoningen die zijn gebouwd met hout van de Veluwe. Want dát onderscheidt dit resort: Het ligt in het hart van de Veluwe en biedt daarom een hele mooie bosbeleving. Bij deze twee natuuraccommodaties is de woning van binnen helemaal gestript. Ze zijn nu net zo luxueus ingericht als bij andere recreatiewoningen van EuroParcs. Bovendien kun je genieten van een veranda met uitzicht op een speelterrein voor kinderen. EuroParcs gaat er verder nog een barbecueplaats aanleggen. Het wordt nog sfeervoller en intiemer.”

Bonaire

De Zoetermeerse is met EuroParcs ook het overzeese avontuur aangegaan. Yvette heeft al twee appartementen op EuroParcs Resort Bonaire in eigendom en daar komt er nog één bij. ,,Genieten van een zwoel Caribisch klimaat, met een azuurblauwe zee met koraal en de prachtigste tropische vissen voor de deur en het gemak dat je er Nederlands kunt praten. Dat is Bonaire ten voeten uit. Bovendien is het een Nederlandse gemeente en dus goed georganiseerd. Dat biedt ook stabiliteit voor de lange termijn”, vertelt ze. ,,Bovendien ziet het resort er ook prachtig uit met palmbomen en een prachtig zestig meter lang zwembad.”

Risico is gering

Yvette stelt dat de familie Vos die EuroParcs groot heeft gemaakt ‘echte ondernemers’ zijn. ,,Ze hebben een visie en voeren die daadkrachtig uit. Ze zijn daardoor staat hun beloftes na te komen. Tegelijkertijd zijn de risico’s voor mij gering, omdat ik over alle recreatiewoningen bij EuroParcs een gegarandeerd rendement krijg uitbetaald. Je kan dus wel zeggen dat ik erg blij met EuroParcs ben.”

,, De risico’s voor mij zijn gering, omdat ik over alle recreatiewoningen bij EuroParcs een gegarandeerd rendement krijg uitbetaald.”

Misschien ook interessant

Johan de Blijker
EuroParcs De Achterhoek
Hij zag op RTL 4 het programma House Vision en besloot vervolgens om contact op te nemen met EuroParcs.
Lees verder
‘Pavillon La Mer doet recht aan waterrijke omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren’
Hans en Anne Veltman
EuroParcs De Wiedense Meren
Stel je eens voor: een park aan een prachtige waterplas. Of eigenlijk de grens tussen twee waterplassen: de Belterwijde en Beulakerwijde.
Lees verder
,,Je weet pas echt wat je aan een zakelijke relatie hebt als er zich een probleem voordoet.” Veelzeggende woorden van Richard Koster en zijn vrouw Jacoba.
Lees verder
De kop van dit artikel zegt eigenlijk alles.
Lees verder