Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Header - Vakantiewoning aan het water kopen

Vakantiewoning kopen aan het water

Vakantiewoning kopen aan het water is een gegronde investering

Het vrijheidsgevoel pur sang, dat roept het kopen van een vakantiewoning aan het water op. Waarbij met water wordt bedoeld ‘groot water’, zoals de zee, een rivier of een meer. Het grootse uitzicht inspireert de geest en brengt hem tegelijkertijd tot rust. Dát is het vakantiegevoel in de meest pure vorm.

Bekijk ons volledige aanbod

Voordeel 1 van het kopen van een vakantiewoning aan het water

Een vakantiewoning kopen aan het water staat gelijk aan investeren in vakantiebehoefte nummer één en niet alleen vanwege het vrijheidsgevoel dat water oproept. Water staat ook symbool voor zomerpret, door zijn koelende werking. Vermaak aan zee, in een rivier of een grote waterplas wordt door de steeds warmere zomers meer en meer gezien als vakantieprioriteit nummer één. Het is een belangrijke reden dat een toonaangevende vakantieparkenspecialist als EuroParcs in toenemende mate investeert in vakantiewoningen aan het water.

Maak een afspraak

Blok 1 - Vakantiewoning aan het water kopen

Voordeel 2 van het kopen van een vakantiewoning aan het water

Het kopen van een vakantiewoning aan het water voldoet aan nóg een urgente vakantiebehoefte: het biedt spetterend plezier aan alle leeftijden, van de allerjongsten tot de grootouders! Het bindt mensen van alle leeftijden en wordt daardoor gezien als ‘vloeibaar vakantiegoud’.

De verwijzing naar het kostbare edelmetaal is ook in andere zin treffend: het dichtbevolkte Nederland, met zijn steeds strengere regelgeving op het gebied van natuurbescherming, heeft maar een beperkt aantal locaties aan ‘groot water’. Niettemin is er een aantal grote, ervaren partijen, zoals EuroParcs, dat een afwisselend en groot verkoopaanbod aan het water kan overleggen.

Voordeel 3 van het kopen van een vakantiewoning aan het water

Omdat vakantieparken aan de kust, rivieroever of de boorden van een meer gewild zijn in de verhuurmarkt, biedt het kopen van een vakantiewoning aan het water ook een interessant investeerdersperspectief. De gemiddelde verhuuropbrengsten van een vakantiewoning liggen tussen de 4 en 6 procent, maar bij sommige locaties aan het water kunnen de verhuuropbrengsten hoger uitvallen.

Bijkomend voordeel is dat u bij een partij als EuroParcs geheel ontzorgd wordt in zowel het aankoopproces als daarna in de verhuur. Het enige wat u hoeft te doen is regelmatig uw bankrekening checken of het geld uit de verhuurinkomsten is overgemaakt.

Wilt u meer weten over het kopen van een vakantiewoning aan het water? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een ervaren aankoopadviseur!

Veel gestelde vragen

Zijn er meer aspecten waarmee ik bij de investering in een vakantiewoning aan het water rekening moet houden?

Ja, in de eerste plaats maakt het qua investeringskosten en qua beoogd rendement veel uit of u investeert in een stenen woning of een chalet. Ook de keuze voor een bestaande of nieuwe vakantiewoning maakt verschil. Daarnaast dient u uw nieuwe bezit zelf te verzekeren en moet u rekening houden met parkkosten voor de services van EuroParcs Verhuur.

Maakt het verschil of ik investering in een vakantiewoning aan zee, een rivier of een meer?

Dat kan niet zo gesteld worden. Om een inschatting te kunnen maken van de verhuuropbrengsten is het ‘complete plaatje’ belangrijk. Dus: wat biedt de omgeving nog meer behalve de zee, de rivier of dat meer? Is er veel natuur of juist een onderscheidend uitgaansleven? Al dat soort argumenten zijn van belang, er kan niet zomaar op een locatie een sticker geplakt worden van meer of minder kansrijk. Er is echter een algemene deler en die is dat water bindt.  In de basis is een vakantiepark aan het water alles wat een vakantievierder wenst, dat wordt weerspiegeld in het investeerdersperspectief.