Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.Header notice
  • Ameland dunes

EuroParcs Ameland

Friesland (Nederland)

Ameland staat voor het pure Nederland

Holland of beter gezegd Nederland beleeft u bij EuroParcs…Het is een slogan die met name voor EuroParcs Ameland zeer treffend is dankzij het panorama-uitzicht over de zee en de combinatie van wind en water die het vrijheidsgevoel symboliseren.

  • Tegen de duinrand

  • Op loopafstand van het strand

  • Uitzicht op de vuurtoren

Uitgelichte accommodaties

Op dit moment zijn er geen vakantiehuizen te koop op dit vakantiepark. Komt u binnenkort nog eens terug om te kijken naar het nieuwe aanbod, of bekijk vast het aanbod op één van onze andere vakantieparken

Zien en doen

EuroParcs Ameland is gelegen aan de westkant van het eiland, aan de Hollumerduinen en het Borndiep dat Ameland scheidt van Terschelling. Blikvanger bij het park is de 55 meter hoge vuurtoren die dateert uit 1880. Sowieso kent elk van de vier dorpen en twee buurtschappen op Ameland veel rijksmonumenten, omdat al deze zes plaatsen eeuwenoud zijn. Ameland ontleent verder bekendheid aan de inspirerende duin- en bosexcursies en ecosafari’s, bijvoorbeeld in natuurgebied Het Oerd. Dat heeft een unieke biotoop van zout water (de kwellen) en zoet water. Daarnaast kunt u ook het water op middels boottochten, wadexcursies of een zogeheten natuurbelevingstocht op de Waddenzee. Verder kunt u bij slecht weer in het Natuurcentrum toch het eiland tot in zijn ziel beleven. Of bezoek de ruim honderd jaar oude koren- en mosterdmolen De Verwachting waar nog meel en mosterd worden geproduceerd. Een andere aanrader is MSA Modelspoor: een miniatuur droomwereld van treinen, auto's, huisjes, landschappen en uiteraard hun miniatuurbewoners op een oppervlakte van liefst 350 vierkante meter.

Ameland - lighthouseEuroParcs Ameland surrounding family at the beach

Heeft u interesse in dit vakantiepark? Vraag dan vrijblijvend een brochure op of maak direct een afspraak

Sales-Person

Heeft u nog vragen?

We helpen u graag. Onze medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.